‘ŽRTVENO JANJE‘

Policija u Coloradu se okomila na ulične trkače i zaplijenila Camara: ‘Ovo je tek početak‘

Policijska uprava Wheat Ridgea u Coloradu obratila se YouTubeu kako bi objasnila novu uredbu o uznemiravanju javnosti

Zapljena Camara

 Facebook Screenshot

Prije šest mjeseci, policijska uprava Wheat Ridgea u Coloradu obratila se YouTubeu kako bi objasnila novu uredbu o uznemiravanju javnosti koja je osmišljena za suzbijanje uličnih utrka.

Kako je u to vrijeme objasnio šef policije Wheat Ridgea Chris Murtha, automobilski susreti potaknuti društvenim mrežama rezultirali bi okupljanjem do 800 vozila na parkiralištima. Ove velike grupe premašile su sposobnost odjela da se nosi s gomilom i bilo je problema s uličnim utrkama i drugim opasnim ponašanjem.

Kao rezultat toga, gradsko vijeće donijelo je uredbu o remećenju javnog prometa koja je stupila na snagu 14. lipnja. Osmišljen je da cilja na ponašanja kao što su paljenje guma, "krafne", driftanje i ulične utrke. Uredba je uključivala tekst koji kaže da šef policije može označiti automobile kao vozila koja smetaju ako bi "vozačevo daljnje korištenje vozila uzrokovalo prijetnju javnom zdravlju, sigurnosti i dobrobiti".

Ako je to slučaj i ako postoji vjerojatan razlog, policija može "odmah zaplijeniti vozilo u trenutku počinjenja prekršaja bez prethodne obavijesti evidentiranom vlasniku." Vlasti tada mogu zadržati vozilo do 12 mjeseci.

Iako je to samo kratki pregled uredbe, ona je svoju prvu žrtvu uzela ranije ovog mjeseca. U objavi na Facebooku, odjel je rekao da je vlasnik Chevrolet Camara bio uključen u "uličnu utrku" u kojoj se vidjelo mnoštvo automobila koji su radili "krafne" i palili gume na poslovnom parkiralištu u Wheat Ridgeu".

Kada je policija pokušala intervenirati, vozila su navodno "pobjegla velikom brzinom", ali Camaro je bio posljednji. Policija je počela loviti vozačicu Camara, ali je ona navodno pobjegla. Policija je rekla da je žena vjerojatno mislila da se izvukla, ali policajci su uspjeli dobiti njezinu registarsku oznaku. S tim informacijama u ruci, pojavili su se na njezinoj adresi i zaplijenili vozilo.

Policija je iskoristila incident kao upozorenje drugima: "Utrkujte se ilegalno u Wheat Ridgeu - izgubit ćete auto". Dodali su da, "iako zapljena nije trajna, nadaju se da je dovoljno odvraćajuće sredstvo za promjenu ponašanja na cesti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:43