PROBLEMATIČNI DOSEG

Policija u problemima: Kako se boriti protiv kriminala s praznom baterijom električnog auta

Šef lokalne policije požalio se da mnogi policajci jednostavno ostanu bez struje u svojim automobilima dok su na dužnosti

Električni automobili, policija pokrajine Gloucestershire, Velika Britanija

 YouTube Screenshot

Šef policije u pokrajini Gloucestershire u Velikoj Britaniji izjavio je kako njegove snage imaju problem u borbi s kriminalom zbog električnih automobila koje koriste u svojoj floti.

Policijska uprava pokrajine Gloucestershire koristi najveću flotu električnih vozila u čitavoj Velikoj Britaniji. Ukupno imaju 435 automobila, čak 21 posto njih je potpuno električno. Najviše je Nissana Leafa.

Šef lokalne policije Chris Nelson požalio se da mnogi policajci jednostavno ostanu bez struje u svojim automobilima dok su na dužnosti.

"Čuo sam za mnogo slučajeva gdje policajci na dužnosti jednostavno nisu mogli naći punjače, ostali bez struje i onda su morali čekati na drugo vozilo. Razumijem da se moramo boriti protiv klimatskih promjena, no naš glavni posao je boriti se protiv kriminala", izjavio je Nelson.

Britanska vlada će zabraniti prodaju novih benzinskih i dizelskih automobila od 2030. godine što znači da policija ima relativno kratak period da bi se navikla na korištenje električnih vozila i sve probleme koji dolaze uz to.

Glavni problem električnih policijskih vozila je teška policijska oprema u prtljažniku i agresivna vožnja što osjetno smanjuje doseg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 22:28