Pogledajte video

Poput rakete! Pogledajte kako novi Porsche 911 GT3 RS ubrzava do 260 km/h uz launch control

Pri 9000 okretaja u minuti 4,0-litreni boxer motor svira poput gitare Keitha Richardsa mameći vas da idete još brže i brže...

Porsche 992 GT3 RS

 YouTube Screenshot

Toliko je hajke oko svake varijante Porschea 911 - svaki novi automobil je brži i bolji od prethodnog. Korištenjem 4,0-litrenog boxera u verziji Porscheovog vječnog sportskog automobila spremnog za stazu, možete tvrditi da je novi GT3 RS najbrži i najbolji dosad.

Pomoću "Launch Controla", Porsche 911 GT3 RS kreće sa startne linije bez mnogo proklizivanja kotača. Jednostavno se "spoji" na cestu i krene, šaltajući brzine tek malo ispod 9000/min. Gledanje svega ovoga pomalo je nadrealno, no možda najviše zbog zvuka kojeg proizvodi.

Pjeva poput sirene, samo umjesto da vas mami na stijene, tjera vas da idete brže. Ovaj automobil prijeđe krug na Nürburgringu za manje od sedam minuta i to uz pomoć Porscheovog najsnažnijeg atmosferskog motora. Možda je to ono što ovaj video čini pomalo razočaravajućim - prekratak je.

U trajanju od 54 sekunde, možete vidjeti i čuti Porsche 911 GT3 RS u punom bijesu, hvatajući brzinu od preko 260 km/h iz stanja mirovanja. Ali to je podvig koji čini dvaput u videu, potrebno mu je samo 20 sekundi da dostigne tu brojku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:26