TUNING

Porsche 911 nije automobil kojemu treba više snage, ali G-Power je to svejedno učinio

To nije sve - njemački stručnjak za tuning napravio je i niz estetskih promjena koje povećavaju njegovu agresivnu prisutnost

G-Power Porsche 911 Turbo S

 G-Power

Kada je riječ o Porscheu 911 Turbo S, čak i istinski laik zna da je riječ o automobilu kojemu bez dvojbe ne treba višak snage. To je jedan od najbržih serijskih automobila na planeti, i jedan od automobila s najboljim svestranim performansama. Međutim, te činjenice nisu spriječile G-Power da ga uzme u svoje ruke i učini još snažnijim.

image

G-Power Porsche 911 Turbo S

G-Power

Da se prisjetimo, tvornički 3,7-litreni bokser isporučuje više od 650 KS i 800 Nm okretnog momenta, ali je G-Power ugradio poboljšani GP hladnjak zraka i učinkovitiji ispušni sustav sa sportskim katalitičkim pretvaračima. Rezultat je okruglih 800 KS i 950 Nm okretnog momenta, što je dovoljno da Turbo S ubrza od 0 do 96 km/h za 2,3 sekunde, te do 193 km/h za još impresivnijih 4,95 sekundi.

image

G-Power Porsche 911 Turbo S

G-Power

To nije sve - njemački stručnjak za tuning napravio je i niz estetskih promjena koje povećavaju njegovu agresivnu prisutnost, bez da se pritom pretjeruje. Najočitija promjena su Hurricane RR kovani naplatci od laganog aluminija u GP Orange nijansi, umotanih u gume dimenzija 255/30 naprijed i 335/25 straga.

image

G-Power Porsche 911 Turbo S

G-Power

Tu je i pregršt drugih modifikacija, uključujući poklopac motora od karbonskih vlakana i stražnje krilo od istog materijala, iako niti jedan od ovih dijelova još nije objavljen. YouTuber pod imenom Gercollector dobio je priliku isprobati G-Powerovu novotvorinu. On je uspio postići neke impresivne brojke, poput sprinta od 100 do 200 km/h za samo 5,56 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:14