POGLEDAJTE VIDEO

Potpuni luđaci: Utrka autocestom Ferrarija 812 i Seata Cupre završila teškom prometnom nesrećom

Čini se da je Ferrari pretrpio manje štete, ali izraz očaja na licu vozača upućuje na to da on zna da će ga popravak skupo koštati

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Kada vozite vrlo brz automobil, prije ili kasnije će vas netko (vjerojatno u mnogo sporijem) izazvati u želji za utrkom. Jedan vozač Ferrarija 812 Superfast u Izraelu je na teži način naučio da je prihvaćanje utrke možda bila glupa ideja.

Snima videokamere postavljene na izraelskoj autocesti Route 6 prikazuje kako crveni Ferrari 812 zaobilazi brojne automobile izuzetno velikom brzinom, sa Seat Cuprom na njegovom repu.

Oba automobila prolaze s desne strane jednog kamiona u srednjoj traci, prije nego što skreću u tu traku i prolaze kraj drugog kamiona koji se nalazi u sporoj traci. Odatle je teško vidjeti što se točno događa, ali odjednom možemo vidjeti ogromnu vatrenu kuglu nekoliko automobila ispred. Zatim prolazimo kraj ostatka Cupre s bočne strane i možemo vidjeti Ferrari bez njegovoj stražnjeg branika, parkiran uz autocestu.

Čini se da je Ferrari pretrpio manje štete, ali izraz očaja na licu vozača upućuje na to da on zna da će ga popravak koštati više nego potpuno nova Cupra. Vidimo da su se bočni zračni jastuci aktivirali, a fotografije na izraelskim portala otkrivaju oštećenja karoserije sprijeda i straga, plus izobličenje na lijevoj strani ispušnih cijevi.

Ipak, više su šokantne fotografije Cupre, koje otkrivaju da je tijekom sudara otkinut cijeli pogonski sklop. Na sreću, putnički prostor je ostao netaknut, i tri osobe uključene u nesreću su prošle samo s lakšim ozljedama. Kasnije su se odlučili samostalno odvesti u bolnicu.

Iako se kraj Ferrarija 812 čini kao spor automobil, Seat Leon Cupra ispumpava 310 KS iz 2,0-litrenog turbopunjenog motora i može ubrzati od 0 do 100 km/h za manje od 6 sekundi. Međutim, Ferrarijev vozač očito je želio dokazati da njegov V12 od 800 KS može obaviti taj posao za pola tog vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:13