VIDEO

Povratak Lancije Delte Integrale, ali električnog bolida za EV World Rallycross Championship!

Samim korištenjem karoserije legendarne Delte Integrale tim GCK-a zadao si je očekivanja koje mora ispuniti

GCK Lancia Delta Evo-e

 GCK Motorsport

Lancia Delta Integrale se vraća reliju, ili barem automobil koji izgleda baš kao ona. Ovaj put ispod poklopca motora nema 2.0 turbo motora, jer novi stroj koristi električnu energiju. GCK Motorsport će promovirati Deltu Integrale u inauguracijskoj EV sezoni Svjetskog prvenstva u rallycrossu.

Iako se čini kao kultni original, nije samo motor koji novi automobil razlikuje od njega. GCK koristi i svoje Exclusiv-e podvozje, a puni naziv automobila je Lancia Delta Evo-e. Međutim, tim još uvijek nije rekao tko će voziti Deltu Evo-e na WRC-u.

image

GCK Lancia Delta Evo-e

GCK Motorsport

‘Format utrke savršeno je pogodan za isporuku jednog od najuzbudljivijih sportskih spektakala s električnim automobilima do sada, a mi smo odabrali Lanciju Deltu Integrale jer je to vozilo koje nas je natjeralo da sanjarimo‘, izjavio je šef GCK-a Guerlain Chicherit.

Svi električni trkači Svjetskog prvenstva u rallycrossu koristit će pogonski sklop s pogonom na sva četiri kotača, koji se sastoji od dva elektromotora s ukupnom snagom od 680 KS (500 kW) i 880 Nm okretnog momenta. Navodno, ti su automobili sposobni uhvatiti 100 km/h za 1,8 sekundu.

Na Svjetskom prvenstvu u rallycrossu sljedeće godine natjecat će se ukupno 14 automobila, no iako će svi koristiti isti pogonski sklop, timovi će moći koristiti različite karoserije i livreje na njima. FIA, timovi i organizatori događaja u planu imaju utrku s više dijelova na stazi kako bi postojalo više prilika za prolaz.

Samim korištenjem karoserije legendarne Delte Integrale tim GCK-a zadao si je očekivanja koje mora ispuniti. Od 1988. do 1992. godine, Lancijin tim osvojio je pet titula i tri trofeja s automobilom u WRC-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:20