OBJAVILI GA GREŠKOM?

Prekretnica dizajna bavarske marke? Procurio video novog BMW koncepta

Neki dokazi upućuju na to da je sam BMW možda greškom objavio video koji prikazuje svaki kut novog auta

BMW Koncept

 YouTube Screenshot

BMW bi trebao predstaviti svoj koncept Skytop za manje od tjedan dana na Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ali video automobila je već procurio na internet. Zapravo, neki dokazi upućuju na to da je sam BMW možda greškom objavio video koji prikazuje svaki kut ovog novog automobila.

Na temelju ograničenog uvida u interijer koji imamo, čini se da se koncept temelji na trenutnoj platformi serije 8, vjerojatno kabriolet varijanti. Međutim, može se pohvaliti potpuno redizajniranom i jedinstvenom vanjštinom. Je li ovo jednokratna dizajnerska studija, slična prošlim BMW-ovim konceptima, ili možda najava potencijalnog serijskog modela ili čak naznaka budućeg dizajnerskog jezika coupea, ostaje za vidjeti.

image

BMW Koncept

YouTube Screenshot

Dugi nos i lice BMW-a jasno su dizajnirani da se ističu i podsjećaju na klasične modele iz prošlosti. Široki, ali ne preveliki BMW bubrezi lijepo se uklapaju u prednji dio kao i tanka svjetla. Dodatno, dva velika otvora za ventilaciju su isklesana iz samog poklopca motora, a straga su dvije ovalne ispušne cijevi što jasno sugerira da je benzinski motor pod haubom.

image

BMW Koncept

YouTube Screenshot

Krov je Targa koncepcije te se može otvoriti uklanjanjem dvije krovne ploče koje se vjerojatno pohranjuju u prtljažniku. Kabina je ukrašena tamnocrvenim presvlakama, i ukrašena je uz izuzetnu pozornost posvećenu detaljima. Neki detalji izgledaju kao da je ovaj auto bliži serijskoj proizvodnji nego ekskluzivnom konceptu.

image

BMW Koncept

YouTube Screenshot

Zanimljivo, čini se da je video na Reddit postavljen sa službenog računa BMW-a na kratko vrijeme prije nego što ga je isti račun izbrisao. No tada je već bilo prekasno jer je kopiran i objavljen na drugim platformama.

Više ćemo o automobilu znati kada on stigne na Concorso d’Eleganza Villa d’Este koji se održava između 24. i 26. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 13:38