PREVARA STOLJEĆA

Prevarili vladu: Washington D.C. potpisao ugovor za uređaj koji ‘udvostručuje‘ domet EV-a

Mullen tvrdi da njegova tehnologija ‘pomlađuje‘ bateriju EV-a, ali vlada je otkazala ugovor

Energy Management Modul (EMM)

 YouTube Screenshot

Još u svibnju ove godine, District of Columbia je potpisao ugovor vrijedan 680.000 dolara (610.000 eura) za poboljšanje svoje flote električnih vozila. To poboljšanje navodno dolazi od uređaja koji se zove Energy Management Module (EMM). Prema njegovim tvorcima, može udvostručiti EV domet “pomlađivanjem” baterije. Ako to zvuči predobro da bi bilo istinito, to je zato što vjerojatno jest.

EMM je proizvod Mullena, marke usmjerene na elektrifikaciju vozila s nizom projekata u tom prostoru. Mullen je najavio partnerstvo s D.C.-jem još u svibnju i rekao da postavlja Lawrencea Hardgea za višeg potpredsjednika tehnologije.

Hardge tvrdi da je on izumio EMM i da je on taj koji je opisao njegov rad jednostavno rekavši da pomlađuje bateriju. Mullen tvrdi da su testiranja pokazala povećanja u rasponu do 75 posto, ovisno o primjeni. U videu ispod se može vidjeti kako Hardge govori o svom izumu nejasnim riječima.

U travnju se činilo da stvari idu prema planu jer je Mullen najavio da se priprema instalirati EMM u neka vozila u DC-u. Otada je vlada počela shvaćati da je prevarena. WUSA9 je istražio zašto je vlada trošila više od 16.000 dolara po uređaju na automobil koji košta oko 27.000 dolara. Ni Mullen ni Hardge nisu dali nikakve detalje o tome kako bi EMM točno trebao raditi.

Dužnosnici iz vlade rekli su da “istražuju novu tehnologiju koja bi im produžila život, učinila da rade učinkovitije i smanjila troškove održavanja. U jednom su se trenutku stvari počele preokretati jer je posljednjih dana D.C. otkazao ugovor. WUSA9 vjeruje da bi to moglo imati veze s činjenicom da je Hardge osuđen za prijevaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:59