OPASNA AVANTURA

Prihvatio‘ izazov‘ s društvenih mreža: 12-godišnjak ukrao roditeljima auto pa vozio kroz 3 države

Pripadnici državne policije bljeskali su svjetlima i upalili sirene, no umjesto da su djeca stala, Range Rover je ubrzao
Maloljetni vozač
 CBS Youtube screenshot

Policija New Yorka objavila je kako je 12-godišnji dječak u društvu 7-godišnje nećakinje krenuo u ambicioznu vožnju od 160 kilometara u Range Rover Evoqueu svojih roditelja te da su oboje uhićeni.

U izvještaju stoji kako su mališani 8. prosinca u 11 sati sjeli u SUV roditelja u dijelu grada Queens te su potom nakon prelaska mosta Verrazzano ušli u državu New Jersey.

Ubrzo nakon prelaska, pripadnici državne policije su po prijavi roditelja i kad su ugledali neuobičajenu "posadu" u automobilu bljeskali svjetlima i upalili sirene kako bi ih zaustavili, no umjesto da su stala, djeca su ubrzala.

Kako javlja CBS New York, policajci su odlučili kako se zbog sigurnosti maloljetnika neće upuštati u potjeru, pa su ih priveli kasnije oko 14 sati kad su na odmorištu u blizini granice s državom Delaware pokušali koristiti očevu kreditnu karticu kako bi kupili slatkiše.

Oboje su prevezeni u policijsku postaju u New Yorku pa ubrzo pušteni roditeljima bez ikakvih optužbi, jer je srećom sve prošlo bez posljedica. Roditeljima je pušteno na volju da odaberu kaznu za nestašnu djecu.

Međutim, razlog krađe automobila roditeljima, kao i kreditnih kartica nisu nimalo bezazleni: naime, djeca su prihvatila "izazov" postavljen na društvenim mrežama - da voze automobil sve dok ne ostanu bez goriva.

Što bi tek bilo da je bila riječ o nekom malo žešćem izazovu, možemo samo pretpostavljati, a čitava priča zapravo upućuje na problem utjecaja društvenih mreža na maloljetnike i nedovoljnu kontrolu roditelja.

“Djeca su dobro. S njima je sve u redu", izjavio je lokalnim medijima dječakov ujak Joe Gangaram te zahvalio pripadnicima policije na pristupu i strpljenju i na dobro obavljenom poslu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:39