VIDEO

Problem potopljenih komponenti: Vlasnici Tesli trebali bi prestati voziti kroz poplave

Posljednji takav snimak dolazi iz Kine i prikazuje Model 3 kako vozi kroz duboku vodu koja je prekrila autocestu negdje u zemlji

Tesla Model 3

 X (Twitter) Screenshot

Vožnja automobila kroz poplavne vode nije pametna ideja kako za sve, tako i za vlasnike Tesle i drugih električnih vozila koji možda misle da, budući da ne moraju brinuti o hidroblokadi, mogu voziti kroz duboku vodu bez ikakve brige.

Tijekom godina vidjeli smo mnoštvo videa Teslinih vozila kako se voze kroz poplave, naizgled bez ikakvih problema. Međutim, to nije nešto što bi trebalo preporučiti ili poticati.

Ovaj posljednji snimak dolazi iz Kine i prikazuje bijeli Model 3 kako vozi kroz duboku vodu koja je prekrila autocestu negdje u zemlji. Na videu se može vidjeti vozača kako sporo vijuga kroz vodu, stvarajući veliku brazdu, a voda se slijeva niz haubu. Čini se da voda doseže vrh kotača i da je ovo bio auto s unutarnjim izgaranjem, voda bi kroz rešetku ušla ravno u motor.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk u prošlosti je tvrdio da Model S može proći kroz vodu na kratko vrijeme, a prošle godine je čak tvrdio da će Cybertruck moći "prijeći rijeke, jezera pa čak i mora koja nisu previše valovita". Izjave poput ovih mogle su natjerati vlasnika ovog Modela 3 da pomisli kako bi se bez problema mogao izvući s vožnjom kroz malu poplavu.

Iako je Model 3 možda prošao kroz vodu, sasvim je moguće da će prljava voda prodrijeti u važne mehaničke komponente automobila, i potencijalno ga oštetiti. U travnju je korisnik Twittera po imenu Jason Hughes otkrio da se njegov klijent koji je vlasnik Tesle vozio kroz vodu nekoliko sekundi. Nekoliko dana kasnije, auto se nije htio pokrenuti i Hughes je brzo otkrio da je voda prodrla u bateriju i počela korodirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 00:20