S FILMSKOG PLATNA

Prodaje se Nissan Skyline GT-R R34 ‘Kaizo‘ kojeg je Paul Walker vozio u Brzim i žestokima 4

Ne samo da je studio sudjelovao u stvaranju automobila, nego i Paul Walker, koji je tražio da na njemu nema nikakvih naljepnica

Nissan Skyline GT-R R34 ‘Kaizo‘

 GT-A International

GT-A International danas je objavio da će na aukciji prodavati jedinstveni Nissan Skyline GT-R R34 korišten u snimanju četvrtog dijela franšize "Brzih i žestokih".

Automobil je naručio Universal Studios, a modificirao ga je Daryl Alison iz Kaizo Industriesa. Radi se o jedinstvenom primjerku napravljenom posebno za snimanje filma "Brzi i žestoki 4". Ne samo da je studio sudjelovao u stvaranju automobila, nego i Paul Walker, koji je navodno tražio da na njemu nema nikakvih naljepnica, kojih nije bio fan.

image

Nissan Skyline GT-R R34 ‘Kaizo‘

GT-A International

To je u konačnici Skylinea dovelo do čistog izgleda, koji trenutno na satu ima samo 6000 kilometara. To je također jedini originalni Skyline R34 koji je korišten za snimanje, dok su ostali automobili izrađeni od modificirane ER34 karoserije. S obzirom na njegov doprinos izradi, možda ne bi trebalo biti iznenađenje da je ovo bio Walkerov omiljeni automobil. GT-A International je stoga odlučio objaviti dražbu danas kako bi proslavio rođendan preminulog glumca.

image

Nissan Skyline GT-R R34 ‘Kaizo‘

GT-A International

Ispod haube nalazi se 2,6-litreni redni "šestak" s dvije bregaste osovine, dvije turbine i Getrag šeststupanjski ručni mjenjač. Osim toga, ima Turbonetics međuhladnjak, Nismo opruge, sigurnosni kavez, 19-inčne Volk Racing RE30 naplatke, Rotora kočione čeljusti sa šest klipova sprijeda i četiri klipa straga, a tu je i NISMO-v komplet karoserije.

image

Nissan Skyline GT-R R34 ‘Kaizo‘

GT-A International

Novi vlasnik morat će biti otprilike iste veličine kao Walker, jer automobil ima fiksnu postavu sjedala koja je izvorno dizajnirana za njega. Također ima instalirano Windows računalo u kombinaciji s MFD Xenarc zaslonom i mjerače programirane direktno na kontrolnu jedinicu automobila.

image

Nissan Skyline GT-R R34 ‘Kaizo‘

GT-A

Osim prodaje automobila na aukciji, GT-A International također je odvojio vrijeme za potpuno 3D skeniranje automobila, koje će se također prodavati kao NFT. Uz to, u ponudi će biti i neki kolekcionarski predmeti. Automobil je izložen na štandu GT-A Racinga u Motorworldu u Münchenu. Točan datum aukcije tek treba biti određen, ali vlasnik kaže da će se održati u četvrtom kvartalu ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:07