pick up monstrum

Projekt je trajao 2 godine: Ovu Nissan Navaru-R pokreće modificirani motor GT-R-a od 1000 KS!

Ovo nije prvi put da se GT-R-ov motor nađe u drugim Nissanovim modelima, ali moramo priznati da ovo još nismo vidjeli

Nissan Navara-R

 SB Motorsports

Navara je vjerojatno jedan od posljednjih modela iz Nissanove linije za koji biste očekivali da će doživjeti ovakvu modofikaciju. Ipak, profesionalni drifter Steve "Baggsy" Biagioni i SB Motorsports proveli su dvije godine radeći na pickupu, što je rezultiralo Navarom-R koju pokreće jako dorađeni motor iz modela GT-R.

Jedinstvena Navara-R dobila je i vizualne modifikacije zahvaljujući širokom bodykitu tvrtke Sterling Automotive i nižem ovjesu. U kompletu se nalaze dodaci za prednje i stražnje branike, naglašeni prednje razdjelnik i dva stražnja spojlera - jedan montiran na krov i jedan na vrata prtljažnika.

image

Nissan Navara-R

SB Motorsports

Livreju u stilu trkaćih automobila izradio je Fleet Livery Solutions Ltl i iskombinirao ih s privlačnim 20-inčnim BBS naplatcima. Sve to osigurava da ovu Navaru nitko neće zamijeniti za standardni model.

image

Nissan Navara-R

SB Motorsports

Iako je izgled impresivan, najvažnije modifikacije kriju se ispod lima. Dizelski tvornički motor iz Navare je nestao, ostavljajući mjesta za modificirani VR38DETT iz Nissana GT-R-a. Zapremnina twin-turbo V6 motora, koji se sada naziva VR41, povećana je na 4,1 litru, a snaga je dosegnula brojku od čak 1014 KS (736 kW). Snaga se prenosi na sva četiri kotača preko prerađenog mjenjača s dvostrukom spojkom koji su izradili stručnjaci u Dodson Motorsportu.

image

Nissan Navara-R

SB Motorsports

Nissanov jednotonski pickup poznat je po svojim terenskim sposobnostima, ali Navara-R je podešena kako bi se najbolje ponašala na stazi. Točnije, dolazi opremljena podokvirima GT-R-a, s kupolama ovjesa izrađenim po mjeri i KW V4 Racing gewindama s HLS 4 hidrauličnim sustavom za podizanje. Naravno, zaustavna snaga je također poboljšana kočnicama RC6 i RC4 Alcon Specialist.

image

Nissan Navara-R

SB Motorsports

Unutar kabine dodan je GT-R-ov upravljač, par Sparco sjedala, crveni start-stop gumb, mala digitalnu ploču instrumenata i prilagođeni Kenwood infotainment sustav s velikim zaslonom osjetljivim na dodir koji prekriva središnji dio konzole.

image

Nissan Navara-R

SB Motorsports

Nakon što ste vidjeli ovaj projekt, vjerojatno mislite da će ostati jednokratan. Međutim, kako je izvijestio Top Gear, SB Motorsports prima narudžbe od entuzijasta koji su spremni platiti najmanje 250.000 funti (2,2 milijuna kuna) za tuning. Ono što je još više iznenađujuće je što je Navara i dalje legalna za cestu.

image

Nissan Navara-R

SB Motorsports

Imajte na umu da je posljednja generacija Navarre povučena iz Europe, a nedavno obnovljena inačica pickupa nastavljena je u Australiji i nekim azijskim tržištima. Ovo nije prvi put da se GT-R-ov motor nađe u drugim Nissanovim modelima, ali moramo priznati da je Navara-R ekstremnija od tvornički proizvedenog Juke-R-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:43