PRAVI ENTUZIJAST

Prvi automobil bio mu je Ford Model T, a ovaj 101-godišnji Britanac sada vozi Mustanga Mach-E

Harold Baggott rođen je 1920. godine, a prvi automobil kojeg je vozio je Ford Model T, i to kada je imao samo 10 godina
Harold Baggott, Ford Mustang Mach-e, Ford Model T
 Ford UK

Britanac, rođen u prvoj četvrtini 20. stoljeća, još uvijek nogama gazi papučice gasa u automobilima. Naime, Harold Baggott rođen je 1920. godine, a prvi automobil kojeg je vozio je Ford Model T, i to kada je imao samo 10 godina. 1936. godine dobio je svoju vozačku dozvolu, a sada, otprilike 90 godina nakon toga, Baggott je vlasnik Mustanga Mach-E.

image
Harold Baggott i njegova obitelj
Ford UK

I zaista, Baggott se čini kao pravi Fordov entuzijast. Odmah nakon što je položio i dobio svoju vozačku dozvolu, kupio je Ford 8 Populara za 100 funti. Sljedeće godine vozio je Forda Angliu. Harold i njegova obitelj su posjedovali ukupno 20 Fordovih automobila i gospodarskih vozila. Ono što zaista iznenađuje je činjenica da je Britanac i dalje zainteresiran za automobilsku industriju, čak i s navršenih 101 godinu života. Ford je dovezao obnovljeni Model T iz 1915. godine Baggottu na vožnju.

‘Od svoje desete godine zadržao sam interes za automobilizam, a danas sam zainteresiran za prelazak na elektrifikaciju nakon što je vlada ukinula tradicionalne motore s unutarnjim izgaranjem na koje sam navikao. Prisjetio sam se svoje povijesti vožnje s Modelom T i vidio što budućnost sprema. Bilo je uzbudljivo sjesti za volan onoga što očekujem da će vidjeti moji praunuci‘, rekao je Harold.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:25