YOUTUBER ODUŠEVLJEN

Prvi dojmovi iz vožnje Rimac Nevere: ‘Suludo brz sportaš, ali i sjajan gran tourer, on može sve!‘

‘Čak i ako postoji netko tko ne cijeni automobile koji izgledaju ovako, ono što će cijeniti su brojevi‘
Rimac Nevera

Jonny Smith, automobilistički novinar The Late Break Showa, doletio je avionom u Hrvatsku kako bi sjeo u Rimčev novi hiperautomobil C_Two, koji od danas nosi novo ime. Nazvan je Nevera, ‘prema mediteranskoj oluji koja dolazi neočekivano i iznenadno, s munjama i kišom‘, zbog čega su u Rimac Automobilima smatrali da je prikladno.

image
Rimac Nevera
YouTube Screenshot

‘Čak i ako postoji netko tko ne cijeni automobile koji izgledaju ovako, ono što će cijeniti su brojevi‘, izjavljuje Jonny. Pokreću ju dva elektromotora sprijeda i dva elektromotora straga, koji u suradnji proizvode 1408 kW ili 1914 KS, te 2360 Nm okretnog momenta. To čini Neveru najsnažnijim serijskim hiperautomobilom, a specifikacije su bolje od onih predstavljenih prije 3 godine. ‘Cilj smo postavili jako visoko, i onda smo ga preskočili. I ne samo po performansama – željeli smo da automobil bude udoban, vidljiv, lak za ulazak i izlazak, s puno prostora unutra‘, rekao je Mate, osnivač Rimac Automobila.

image
Jonny Smith i Mate Rimac
YouTube Screenshot

Nakon toga, Jonny je sjeo u Neveru, spreman srušiti rekord serijskog automobila na stazi. ‘Nevjerojatno je brz, ali fascinantno je što ovo nije samo automobil za ravnu stazu. Nevera može biti i grand tourer jer je ugodna za vožnju‘. Teži malo iznad 2 tone, pa nije baš lagan automobil. ‘Električni automobili ne mogu biti lagani ako žele dobar domet. No uopće se ne osjeća kao da je težak‘, istaknuo je Jonny driftajući s hiperautomobilom.

image
Rimac Nevera
YouTube Screenshot

Jonny se zatim Neverom uputio prema Pagu te primijetio da je Nevera ‘krcata‘ značajkama koje je čine udobnom za svakodnevnu vožnju, između ostaloga, tu su parking asistenti, ekonomičan način vožnje, svijetla za maglu, visokokvalitetni audio sustav sa sedam zvučnika, prilagodljivi ovjes, 6-terabajtno super-računalo, vektorizacija okretnog momenta...

image
Jonny Smith (The Late Break Show) u Rimcu Neveri
YouTube Screenshot

‘Rezultat je automobil koji se osjeća primjereno, opuštajuć je kad želite krstariti cestom, a snaga koju imate u ‘rezervi‘ je kao nijedna druga. Nevera je dokaz Rimčeve progresivne prirode, koji uvijek razmišljaju što kupac želi dalje. Prije deset godina, Mate nije mogao ni sanjati da će od petljanja s trulim EV BMW-om E30 postati kompanija koja pridonosi BDP-u Hrvatske‘.

image
Rimac Nevera
YouTube Screenshot

Konačno, Nevera, automobil vrijedan 2 milijuna eura je ‘automobil koji može sve‘. ‘Više od toga kako se ponaša na cesti je kakav automobil je postao tijekom 10 godina postojanja Rimca. I mislim da je to vrijedno pljeska. Mate i njegov tim napravili su remek-djelo, on sada može u mirovinu ako želi, a zapravo je tek započeo‘, rekao je Johnny u odjavi, nakon što je stigao do odredišne točke na Pagu. Video cijelovite recenzije možete pogledati u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:57