VIDEO

Rekorder svoje klase: Ovaj Ford Mustang je najbrži automobil na svijetu s ručnim mjenjačem!

Iako ukupna snaga ovog stroja ostaje nepoznanica, bez dvojbe je riječ o četveroznamenkastom broju

Modificirani Ford Mustang

 YouTube Screenshot

Najbolji vozači utrka ubrzanja na svijetu koriste automatske mjenjače koji brzo i učinkovito prenose nevjerojatnu snagu na asfalt. Međutim, postoji klasa 'drag racing' strojeva koji se natječu za titulu najbržeg automobila na svijetu s klasičnim ručnim mjenjačem.

U toj klasi, kruna pripada modificiranom Fordu Mustangu koji je uspio "sjuriti" četvrt milje (402 metara) za samo 6,81 sekundu, na nedavnom finalu Svjetskog kupa Drag Racing u Sjedinjenim Američkim Državama. Prije nego što se to dogodilo, titulu je držala modificirana Toyota Supra.

image

Modificirani Ford Mustang

YouTube Screenshot

Očigledno, ovo nije riječ o običnom Fordu Mustangu. Prva generacija Coyote V8 temeljito je nadograđena kovanim unutarnjim dijelovima i sportskim poliranim glavama. Ugrađen je i par masivnih turbopunjača, i iako ukupna snaga ovog stroja ostaje nepoznanica, bez dvojbe je riječ o četveroznamenkastom broju.

image

Modificirani Ford Mustang

YouTube Screenshot

Što se tiče mjenjača, nije riječ o običnom 'stick shiftu'. Zapravo, radi se o ručnom mjenjaču s četiri stupnja prijenosa iz Tick Performancea koji koristi kliznu spojku i dizajniran je za mijenjanje brzina bez pritiska spojke.

image

Modificirani Ford Mustang

YouTube Screenshot

Tijekom njegove prve vožnje tijekom prošlog vikenda, Mustang se utrkivao s rekordnom Suprom i ostvario vrijeme od 6,81 sekundu. Nakon ove vožnje, vlasnik je otkrio da mu jedna od guma pušta, i nakon što je to riješeno, bio je uvjeren da može ostvariti još bolje vrijeme. Ipak, najbolje što je uspio, i sasvim dovoljno za titulu, bilo je 6,81 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:20