TALIJANI BIJESNI

Rim to ne pamti! Provozao Maserati po jednom od najpoznatijih spomenika Italije i oštetio ga

Sky News javlja da je Maserati prouzročio lomove na 16. i 29. stepenice desnog stubišta te da će morati na restauraciju

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Talijanska policija uhitila je 37-godišnjeg muškarca koji je vozio unajmljeni Maserati Levante niz rimske kultne stepenice Trinita dei Monti, također poznate kao "Španjolske stepenice".

Snimke nadzorne kamere snimile su crni Levante kako se spušta niz stepenice u ranim jutarnjim satima. Očito, vozač Maseratija nije baš razmišljao o svom bizarnom pothvatu jer su registarske pločice SUV-a bile potpuno vidljive, a lokalne vlasti su ga brzo uspjele pronaći preko tvrtke za iznajmljivanje automobila koja se nalazi u Milanu.

Rimsa policija je na Facebooku rekla da su uspjeli identificirati vozača SUV-a zahvaljujući pomoći tvrtke za iznajmljivanje automobila.

On je uhićen u zračnoj luci Milan Malpensa kada je pokušao vratiti automobil. Sky News javlja da je Maserati prouzročio lomove na 16. i 29. stepenice desnog stubišta te da su oni morali biti privremeno fiksirani kako bi se omogućilo daljnje korištenje pješaka.

Rimsko tijelo za zaštitu baštine za javnost je priopćilo da su neki od slomljenih dijelova ponovno pričvršćeni na stepenice, ali je dodalo da će biti potreban daljnji rad kako bi se ispravno obnovili.

Nakon incidenta otkriveni su "široko rasprostranjene ogrebotine i naslage na obje rampe druge razine, koje se mogu pripisati istom događaju". Čovjekove motivacije iza bizarne vratolomije ostaju nejasne.

Španjolske stepenice vode od crkve Trinità dei Monti na vrhu do Piazze di Spagna u podnožju. Izgrađene su između 1723. i 1725. godine i postale su jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Italije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2023 02:24