POGLEDAJTE VIDEO

Rimac testirao doseg Nevere prvi put od Zagreba do Splita, evo dokle je i kako stigao

U 5-minutnom videu Rimac objašnjava situacije u kojima se našao na 410 kilometara dugom putovanju s jednim dopunjavanjem

Mate Rimac

 Facebook screenshot

Mate Rimac se u svojoj novoj objavi na Facebooku osvrnuo na pitanje dometa električnih automobila vozeći Neveru od Zagreba do Splita, a što kod šire publike predstavlja jednu od glavnih prepreka za prelazak "na struju".

Podsjetimo, osim te "anksioznosti" kod vožnje zbog još uvijek ograničenog dosega većine današnjih električnih automobila, tu je i pitanje brzine punjenja, nedostatka adekvatne mreže punionica... Sa svim time na umu Rimac se uputio na putovanje.

Naš inovator, poslovni čovjek i vlasnik Rimac automobila odlučio je pritom snimiti 5-minutni video o vlastitom iskustvu iz prve ruke, kako bi riješio i taj "misterij".

"Nije sjajno, ali nije ni prestrašno" - bio je njegov zaključak nakon što je u Neveri stigao u Split, a na putu se zaustavio na jednom "dopunjavanju" baterija električnog hiper automobila krcatog superlativima, s četiri elektromotora, 1914 KS i 2300 Nm okretnog momenta, ubrzanjem do 100 km/h iz stajanja za 1,85 sekundi i najvećom brzinom od 412 km/h.

Pritom je za ovakvo putovanje gdje je najbitniji doseg, Rimac vozio najviše do 130 km/h na autocesti, pokušavajući maksimalno produžiti doseg i koristiti regeneraciju baterije kod kočenja, a driftanje ili "ispaljivanje" poput onog na "street race" eventima sada je palo u drugi plan.

Pogledajte kako je prošlo to putovanje sa svim detaljima u videu "iz prvog lica" Mate Rimca, kao odgovorom na pitanja poput - "Je l‘ mogu ja do svoje babe u Konavlima doć bez punjenja?"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 12:57