serijski primjerak

S Neverom na nišanu: Estrema Fulminea je EV hiperautomobil od 2040 KS spreman za Nurburgring

Model je ponovno u središtu pozornosti otkako će dobiti ažuriranje, prvi proizvodni primjerak će biti predstavljen ovog lipnja

Estrema Fulminea

 Estrema

Nismo čuli puno o tvrtki Automobili Estreme otkako je kompanija predstavila Fulmineu od 2040 KS (1500 kW). Međutim ovaj je električni hiperautomobil sada ponovno u središtu pozornosti jer je dobio unaprijeđenja te je sada spreman kao prvi serijski primjerak koji će biti predstavljen ovog lipnja.

Ubrzo nakon toga u rujnu, Automobili Estrema će otputovati na Nürburgring i pokušati postaviti novi rekord kruga za električne sportske automobile na Nordschleifeu.

Zanimljivo i pomalo neuvjerljivo, Automobili Estrema je pokrenuo Kickstarter kampanju kako bi "podržao troškove povezane s takvim pokušajem". Kampanja je natojala prikupiti 97.863 eura i u tome je uspjela - prikupila je 11.308 eura od 39 podupiratelja.

image

Estrema Fulminea

Estrema

Tvrtka također planira producirati dokumentarac koji pokriva "cijelo putovanje od početka do utrke na Nordschleifeu." Gledatelji će također moći "pratiti stvaranje Fulminee" u devet epizoda koje bi se trebale prikazati između veljače i listopada.

image

Estrema Fulminea

Estrema

Uz sve to rečeno, Fulminea bi trebala biti revolucionarni električni hiperautomobil koji ima ultra-kondenzatore kao i ‘hibridni‘ paket baterija koji kombinira tradicionalne litij-ionske baterije sa "solid-state" baterijama koje proizvodi Avesta Battery Energy Engineering. Predviđeno je da će automobilu dati kombinirani kapacitet baterije od najmanje 100 kWh i rekordnu gustoću energije od 500 Wh/kg.

image

Estrema Fulminea

Estrema

Tvrtka je također napomenula da bi baterije trebale težiti samo 300 kg, dok bi sam automobil trebao biti težak 1500 kg. Ako sve bude kako treba, Fulminea s četiri motora moći će ubrzati od 0 do 320 km/h za manje od deset sekundi i putovati otprilike 520 km po WLTP ciklusu. Tvrtka također kaže da bi se automobil trebao moći napuniti s 10% na 80% za manje od 15 minuta.

image

Estrema Fulminea

Estrema

Automobili Estrema je dodao da je "početna proizvodnja u tijeku" i da će izgraditi samo 61 primjerak čija će početna cijena iznositi 1.96 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:24