VIDEO

Samo jedna od deset: Pogledajte kako 73-godišnjak gazi svoju Alfa Romeo Giuliu TZ2 do granica

Sa samo 630 kg i 172 KS, Giulia TZ2 apsolutno je stvorena za trkaću stazu, a vlasniku odajemo počast jer je tamo i vozi

Alfa Romeo Giulia TZ2

 YouTube Screenshot

Klasični sportski automobili neki su od najboljih primjera čistih analognih vozačkih strojeva, ali zbog svoje vrijednosti često se većinu svog životnog vijeka provode u garažama kako se ne bi oštetili. Ali ne i ova Alfa Romeo Giulia TZ2, budući da ga vlasnik redovito vozi po trkaćoj stazi.

Ali postaje još bolje. Kao prvo, Giulia TZ2 iz 1965. godine jedna je od samo 10 ikad proizvedenih, što je čini izuzetno vrijednim automobilom. S druge strane, vlasnik, kojeg se na ovom videu može vidjeti kako se mota po stazi Spa-Francorchamps, ima 73 godine.

Sa samo 630 kg i 172 KS (127 kW), Giulia TZ2 apsolutno je stvorena za trkaću stazu, a njegovom vlasniku odajemo još više poštovanja što je tamo i vozi. Snimka brojača kilometara otkriva da je automobil u svom životnom vijeku prešao 24.326 km, što doduše nije puno za 58 godina, ali je prilično puno za vozilo ovog statusa, a možemo zamisliti da dobar dio toga dolazi od korištenja staze.

Vlasnik ove Giulije jasno pokazuje ljubav prema svom vozilu i možete reći da ga poznaje kao svoj džep. Svaki zvuk, svaka vibracija, svaki osjećaj koji se osjeti kroz upravljač, papučice i mjenjač uzimaju se u obzir dok on vozi ovaj stroj po stazi.

U jednom trenutku tijekom neobrađene snimke vožnje po belgijskoj stazi, YouTubeovi titlovi opisali su buku motora kao "[Glazba]", što je prilično simpatično. Pogledajte priloženi video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:25