JOŠ JEDAN INCIDENT

San Francisco pozvao na pojačan nadzor ‘robotaksija‘ nakon prometnog zastoja kojeg su uzrokovali

Problemi s povezivanjem uzrokovani obližnjim glazbenim festivalom uzrokovali su da se 10 autonomnih vozila ovog vikenda zaglavi na ulicama

Screenshot incidenta

 X Screenshot

Ne treba često razmišljati o tome, ali tajming je vrlo važan dio vožnje. Proizvođač autonomnih vozila Cruise dobio je važnu lekciju o tajmingu nakon što je ovaj vikend prometna gužva koja se sastoji gotovo isključivo od njegovih vozila zakrčila ulice San Francisca.

Fotografije i videozapisi približno 10 Cruiseovih AV-ova koji blokiraju promet na oko 15 minuta naširoko su se dijelili na društvenim mrežama. To se dogodilo u petak navečer, kada su zbog niza grešaka zakrčila promet oko ulice Vallejo, kao i avenija Grant i Columbus.

To je samo po sebi dovoljno loše, ali ovo je bez dvojbe najveća gužva autonomnih vozila koju smo dosad vidjeli. Još tragičnije je što je samo dan prije Komisija za javne komunalne usluge Kalifornije (CPUC) izglasala da se Cruiseu i Waymu dopusti rad u San Franciscu i dijelovima okruga San Mateo 24 sata dnevno.

Srećom, nema ozlijeđenih kao rezultat ovog problema, koji se poklopio s Outside Lands Music Festivalom koji se održavao u blizini. Cruise je na Twitteru ("X") okrivio "ograničenja bežične propusnosti" povezana s festivalom. Drugim riječima, prema njima je uzrok kašnjenja u povezivanju s njihovim vozilima.

Iako nisu uzrokovale nikakve ozljede i nema izvješća o nesrećama ili šteti, predsjednik Nadzornog odbora San Francisca Aaron Peskin opisao je zastoj "opasnim". "Došlo je do potpunog kaosa. Ovo dokazuje da ove stvari još nisu spremne za udarni termin (popodne)".

image

Screenshot incidenta

X Screenshot

Peskin je dodao da je "jezivo strašno" pomisliti da ova vozila zahtijevaju mobilnu uslugu da bi se maknula iz prometa. Postavio je pitanje što bi se dogodilo tijekom elementarne nepogode. Grad sada poziva guvernera da poveća nadzor nad autonomnim vozilima, budući da je država ta koja je odobrila njihovu proširenu upotrebu u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:39