VIDEO

Skupo ga koštalo: Kamera uhvatila besramnog vozača kako namjerno blokira vozilo hitne pomoći

Vozač Suzuki Vitare proveo je dan na sudu, kad je uhvaćen kamerom kako namjerno ometa vozilo hitne pomoći

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Vozač Suzuki Vitare proveo je dan na sudu zbog svog užasnog ponašanja u veljači, kada je uhvaćen kamerom kako namjerno ometa vozilo hitne pomoći koje je vozilo na mjesto hitnog slučaja.

Prema policiji Thames Valleya hitna pomoć South Centrala poslana je da odgovori na poziv o muškarcu koji je pao u nesvijest.

Na putu do mjesta događaja, s uključenim svijetlima i sirenama, vozilo hitne pomoći preteklo je Suzuki kojim je upravljao Albert Butler.

To ga je očito razbjesnilo jer je zatim pretekao vozilo hitne pomoći, zaustavio se ispred njega, a zatim pritisnuo kočnicu.

Dok su dva vozila nastavljala istom rutom, Butler je nastavio kočiti ispred vozila hitne pomoći i usporio njezino vrijeme dolaska na mjesto nesreće. Također je odbio propustiti vozilo hitne pomoći, a čak se vozio sredinom ceste.

Butler se u kolovozu izjasnio krivim za optužbe za opasnu vožnju i ometanje radnika hitne pomoći, a izricanje presude održano je ranije ovog mjeseca.

Za njegove postupke, sud u Readingu osudio ga je na osam mjeseci zatvora (uvjetno) i 200 sati neplaćenog rada koji mora obaviti u razdoblju od 18 mjeseci. Butler je također dobio zabranu vožnje na tri godine i prisiljen je platiti 600 funti (5167 kuna) kazne.

U izjavi je narednik Matt Cadmore rekao: “Način na koji je Butler vozio bio je potpuno neprihvatljiv. Namjerno pokušavajući spriječiti kretanje vozila hitne pomoći, izlagao je druge korisnike ceste velikom riziku. Sekunde mogu učiniti veliku razliku kada je hitna pomoć na hitnom pozivu, a kašnjenja koja je prouzročio Butler mogla su imati značajan utjecaj na poziv kojem su prisustvovali".

Njegove osjećaje ponovio je i direktor operacija South Central Ambulance Servicea, koji je incident nazvao najgorim kojeg je ikad vidio. Mark Ainsworth je dodao: "Besmislene i neodgovorne radnje koje je poduzeo optuženik dovele su sebe, druge sudionike u prometu i našu ekipu hitne pomoći u opasnost od ozbiljnih ozljeda ili čak i gore".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:10