VIDEOIGRE

Službeno je: Stiže Grand Theft Auto VI. Rockstar Games potvrdio da je razvoj već odmakao

Rockstar nije otkrio ništa drugo o igri, tako da njezina lokacija i ostali detalji ostaju obavijeni velom misterije

Grand Theft Auto VI (neslužbeno)

 YouTube Screenshot

U obraćanju svojoj publici na web stranici, Rockstar Games, studio koji stoji iza naslova Grand Theft Auto (GTA), po prvi put je potvrdio da radi na sljedećem nastavku popularne videoigre.

'Uz neviđenu dugovječnost GTA V, znamo da su nas mnogi od vas pitali o novom nastavku serije Grand Theft Auto. Sa svakim novim projektom u koji se upustimo, naš je cilj uvijek značajno se odmaknuti od onoga što smo prethodno isporučili – i sa zadovoljstvom potvrđujemo da je aktivan razvoj za sljedeći Grand Theft Auto u tijeku', napisao je studio.

Rockstar nije otkrio ništa drugo o igri, tako da njezina lokacija i ostali detalji ostaju obavijeni velom misterije. Studio je ipak rekao da će podijeliti više informacija čim budu spremni, tražeći od obožavatelja da ostanu u tijeku s Rockstar Newswireom za službene detalje.

Mnogi su pretpostavili da će se nastavak zvati Grand Theft Auto VI. Prošlo je gotovo devet godina otkako je posljednja instalacija igre predstavljena u rujnu 2013. godine. Nasuprot tome, GTA V objavljen je samo pet godina nakon svog prethodnika – GTA IV.

Na internetu su se odmah pojavile glasine o igri, potaknute mapom koja je procurila i koja navodno predstavlja lokaciju nadolazeće igre. Činilo se da ogromna karta sadržava elemente 'Vice Cityja', izmišljene verzije Miamija iz 80-ih godina. Izgledalo je da se karta proteže daleko izvan granica te igre, koja je predstavljena 2003. godine.

Nažalost, morat ćemo još malo pričekati prije nego saznamo gdje će se radnja nove igre odvijati i kako će se uopće zvati. U međuvremenu, Rockstar kaže da će GTAV biti dostupan na konzolama sljedeće generacije (PlayStation 5 i Xbox Series X/S) 15. ožujka. Tvrtka također radi na poboljšanjima GTA Online, za čiji uspjeh može djelomično biti kriv duljina pauze između dvije igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:34