VIDEO

Šokantna snimka: Lexus RX udario u vučnu sa spuštenom platformom i odletio u zrak

Kampanja ‘Move Over Month‘ usmjerena je na podsjećanje vozača da su zakonski obvezni prijeći u susjednu traku kada se približavaju zaustavljenim vozilima

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Siječanj je i na Floridi traje kampanja "Move Over Month", koja je usmjerena na podsjećanje vozača da su zakonski obvezni prijeći u susjednu traku kada se približavaju zaustavljenim vozilima hitne pomoći i kamionima za vuču.

Ako to nije opcija, vozači bi trebali "usporiti barem 30-ak kilometara od ograničenja". Konačni cilj je zaštititi ljude budući da svake godine stradaju djelatnici službi koje su prve na mjestu nesreće, uključujući hitnu pomoć, vatrogasce, vozače vučnih službi i građevinske radnike.

Nažalost, ne obaziru se svi na ova upozorenja i rezultati mogu biti tragični. Kako bi pokazali zašto je ovo jako važno, dužnosnici su lokalnim medijskim postajama objavili šokantne snimke. U jednoj snimci, koja je navodno snimljena prije godinu ili dvije, možemo vidjeti kako operater vučne službe spušta platformu kako bi utovario vozilo i odvezao ga.

No priča ubrzo dobiva zaokret, jer možemo vidjeti kako Lexus RX doletava velikom brzinom i udara u spuštenu platformu, koja kao rampa odbacuje crossover u zrak. Vozač je srećom preživio, iako je navodno prešao više od 152 metra prije nego se zaustavio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:39