TRANSPORT NA STRUJU

Stigao elektirični kamion: Dvije godine nakon koncepta Volta Zero, stigla proizvodna verzija

Proizvodnja prvih 25 prototipa počet će uskoro, nakon čega slijedi njihovo testiranje početkom sljedeće godine

Volta Zero

 Volta Trucks

Volta Trucks predstavila je proizvodnu verziju Volte Zero, namjenski izrađenog prvog potpuno električnog gospodarskog kamiona. Proizvodna verzija ima očitih sličnosti s izvornim kamionom koji je prvi put predstavljen u listopadu 2019. godine, ali iz Volte ističu kako je karoserija u potpunosti redizajnirana i ažurirana.

image

Volta Zero

Volta Trucks

Ključne promjene u odnosu na koncept uključuju uklanjanje LED svjetlosne traku te zamjena dijagonalnog sučelja između kabine i teretnog sanduka okomitom linijom. Uz to, vidimo i neke manje promjene unutrašnjosti, poput zamjene svijetle kože s nijansom boje ugljena. Drveni podovi od tikovine također su zamijenjeni otpornim gumenim otiračem.

image

Volta Zero

Volta Trucks

Proizvodnja prvih 25 prototipa počet će uskoro, nakon čega slijedi njihovo testiranje početkom sljedeće godine. Ove će testove u početku voditi inženjeri Volte, prije nego što kupci dobiju priliku isprobati kamion. Proizvodnja proizvodnih verzija, trebala bi početi do kraja 2022. godine u Steyru u Austriji.

image

Volta Zero

Volta Trucks

'Kad je Volta Zero predstavljen u listopadu 2019. godine, mnogi su mislili kako je njegov revolucionarni dizajn samo za prikaz, te da proizvodna verzija neće izgledati tako. Znali smo da neće biti lako, ali naša stalna motivacija bila je prilika da potpuno preinačeni kamion mora poboljšati sigurnost vozača i ostalih ranjivih sudionika u prometu koji prometuju u gradskim središtima', rekao je direktor proizvodnje Volta Trucksa, Ian Collins.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:34