GAME CHANGER

Stiže li u novi Purosangue? Ferrari najavio razvoj novog V12 motora koji će sve promijeniti

Ferrari ponavlja da će novi model "koje mijenja igru" stići ovog ljeta, a znamo da Ferrari planira predstaviti Purosangue

Ferrari V12

 Twitter Screenshot

Dobre vijesti za sve koji su zabrinuti da je Ferrari možda odustao od V12 motora.

Tvrtka je najavila razvoj potpuno novog V12 motora koji će biti predstavljen ovog ljeta. Ferrari koristi frazu "Heart Of A Thoroughbred" u tekstu najave na svojoj web stranici, što gotovo sigurno ukazuje na jedno novo vozilo - novi SUV Purosangue.

Riječ "Purosangue" na talijanskom se prevodi kao "punokrvni" - tako da je vezu lako povući. Brzi isječak od 14 sekundi, nažalost, ne pruža nikakav drugi dokaz da će ovaj motor biti za Purosangue.

Video prikazuje neke krupne snimke V12, s natpisom "Ferrari" podebljanim bijelim slovima koji se nalazi na istaknutom vrhu bloka. To je otprilike to.

Do sada je bilo nejasno koje motore Ferrari može ponuditi na Purosangueu. Prethodni špijunski videi pokazali su jedinstveno tih prototip, sugerirajući da je verzija plug-in hibridnog V6 modela 296 GTB ispod haube, dok su se na internetu također pojavile glasine o V8. I dalje bi se mogli ponuditi bilo koji od tih motora ili oba, ali sada znamo – gotovo sigurno – da će postojati opcija V12.

Ferrari ponavlja da će ovo novi model s V12 strojem "koje mijenja igru" stići ovog ljeta, a već znamo da Ferrari planira predstaviti Purosangue za samo nekoliko mjeseci. Kao i neki od svojih super sportskih automobila,

Ferrari kaže da će Purosangue biti dostupan u ograničenim količinama, ali detalji o cijenama još uvijek su nepoznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:30