AKTUALNO

Stiže ozbiljan konkurent Tesli: predstavljen električni Lucid Air sa dosegom od čak 804 km!

Poznate su i cijene, pa tako osnova izvedba starta ispod 80 tisuća dolara, dok vrh ponude - Dream Edition stoji 169,000 dolara!
Lucid Air
 Lucid Motors

Prošle su čak četiri godine od kada smo vidjeli Lucid Air u konceptnom izdanju, no sada je američka kompanija javnosti predstavila gotovu, serijsku izvedbu koja će se pritom nuditi u nekoliko varijanti, a prema prvim brojkama postat će ozbiljan konkurent Tesli. U ponudi su dakle čak četiri različite izvedbe.

image
Lucid Air
Lucid Motors

Krenimo od vrha - kupcima će se nuditi Dream Edition izvedba koja do 96 km/h stiže za samo 2,5 sekunde zahvaljujući snazi od čak 1080 KS i bateriji od 113 kWh. Četvrtinu milje ovaj model prelazi za 9,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 270 km/h! Nudit će se u tri boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj. Doseg? Prema službenim podacima, čak 809 kilometara sa 19-inčnim kotačima, odnosno 748 km s atraktivnijim 21-inčnim.

image
Lucid Air
Lucid Motors

Ostale verzije uključuju osnovnu Air izvedbu, Air Touring te Air Grand Touring. Spomenuti Grand Touring sa dva elektro motora broji 800 KS te nudi najbolji doseg od svih izvedbi - čak 832 kilometra! Pritom do 96 km/h juri za 3 sekunde i četvrtinu milje prelazi za 10,8 sekundi.

Stepenicu niže nalazi se Lucid Air Touring sa 620 KS i dosegom od 653 kilometra. Ulazni model koji nosi naziv Lucid Air mogao bi biti najzanimljiviji budući da će imati najnižu cijenu, no detalji za isti još nisu poznati.

image
Lucid Air
Lucid Motors

Ono što jest poznato su cijene, pa tako osnova izvedba starta ispod 80 tisuća dolara, dok Touring izvedba stoji 95,000 dolara. Slijedi Grand Touring za 139,000 dolara, dok vrhunac ponude - Dream Edition stoji popriličnih 169,000 dolara!

image
Lucid Air
Lucid Motors

Vizualno, sve modele krasi atraktivan moderan dizajn, dok je unutrašnjost u potpunosti digitalizirana, a glavno mjesto zauzimaju 5K zasloni!

image
Lucid Air
Lucid Motors

Detalje vezane uz cijene, doseg i punjenje pogledajte u tablici:

image
cjenik Lucid
Lucid Motors

Ovaj impresivni model na tržište u SAD-u stiže na proljeće iduće godine, a tada će vjerojatno biti predstavljen plan prodaje i po drugim tržištima...

image
Lucid Air
Lucid Motors
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:20