KAKAV RESTOMOD

‘Strah i trepet modernih super auta‘: Ovaj Chevy Camaro iz 1970. raspolaže s okruglih 1500 KS

Pokreće ga 7,0-litreni V8 iz Nelson Racing Enginesa s dva turbopunjača, a svaki od 8 cilindara ima dvije mlaznice za gorivo

1970. Chevrolet Camaro Restomod

 YouTube Screenshot

Bugatti Chiron, s otprilike 1500 KS ispod poklopca motora, nudi uistinu lude razine performansi. Međutim, ovaj klasični američki "muscle car" Chevy Camaro ispumpava otprilike istu brojku na asfalt.

Ovog Camara sveobuhvatno je modificirao američki Roadster Shop, ista tvrtka koja je radila na poznatom Camaru za Joea Rogana. I dok njegov Camaro ima 850 KS, ovaj primjerak sposoban je za gotovo dvostruko više.

"Ispod kože" nalazi se 7,0-litreni V8 iz Nelson Racing Enginesa s dva turbopunjača. Svaki od osam cilindara ima dvije mlaznice za gorivo, a na motor je povezan 4L80 mjenjač, što ga čini privlačnijim od tipičnog automatika.

image

1970. Chevrolet Camaro Restomod

YouTube Screenshot

Temelj automobila je karoserija izrađena koju su u Roadster Shopu izradili po mjeri i s ojačanjima, kako bi mogla podnijeti svih 1500 KS i istovremeno učiniti automobil mnogo čvršćim i ugodnijim za vožnju.

Radionica ga je također opremila podesivim Fox amortizerima sprijeda i straga, a ono što ga dodatno ističe je nevjerojatno niska visina. Naime, tim ga je uspio spustiti za čak 10 centimetara, što znači da vozač i suvozač sjede vrlo nisko na Recaro CS Sportster kožnim sjedalima.

Jasno, svaki automobil s ovoliko konja pod poklopcem treba i velike kočnice, pa je ovaj Camaro dobio 14-inčne Brembo kočnice na sva četiri kotača, koje sjede iza posebnih HRE naplataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:26