UTRKA UBRZANJA

Struja protiv izgaranja: Audi R8 od 1400 KS u obračunu na ravnoj liniji protiv Tesle Model S Plaid

Teslin vodeći Model S Plaid pokazao se kao jedan od najmoćnijih električnih vozila na planeti

Tesla Model S Plaid i Audi R8

 YouTube Screenshot

Pojava električnih automobila visokih performansi tijekom posljednjih godina toliko je uzdrmala automobilsku industriju da sada živimo u vremenima u kojima masivni SUV-ovi i limuzine mogu biti brži čak i od najsnažnijih superautomobila koje pokreće unutarnje izgaranje.

Teslin vodeći Model S Plaid pokazao se kao jedan od najmoćnijih električnih vozila na planeti i slučajno jedan od serijskih automobila s najboljim ubrzanjem.

Dakle, kada je Brooks s popularnog kanala DragTimes na YouTubeu krenuo na ravnu pistu u svom Modelu S, znao je da mora pronaći vrlo strašnog neprijatelja kako bi imao dostojnu utrku. Odabrao je Audi R8.

Plavi R8 o kojem je riječ daleko je od tvorničkog. Zapravo, 5,2-litreni V10 njemačkog superautomobila sa središnje-smještenim motorom nadopunjen je parom turba što znači da isporučuje oko 1400 KS. To je fenomenalna brojka i automobilu daje otprilike 400 KS prednosti u odnosu na Teslu.

image

Tesla Model S Plaid i Audi R8

YouTube Screenshot

Osim toga, Audi ima pogon na sve kotače baš kao i Tesla, a također teži oko 454 kilograma manje. U utrci, Tesla ima bolji start zahvaljujući svom trenutnom okretnom momentu i golemim razinama prianjanja. Međutim, kako brzine počinju rasti, R8 dobro iskorištava svoju dodatnu snagu i prolazi prvi na cilju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:32