PREMIJERA

Struja za narod, ali samo u Indiji: Citroen predstavio električni E-C3 s dometom od 320 kilometara

Sumnjamo da će takav model stići u Europu koja će uskoro dobiti novu generaciju C3 i vjerojatno vlastiti e-C3

Citroen e-C3

 Citroen

Novi Citroen C3, mali SUV dizajniran za Indiju i Južnu Ameriku, upravo je dobio potpuno električnu varijantu nazvanu e-C3. EV je predstavljen u Indiji zadržavši dizajn svog ekvivalenta s unutarnjim izgaranjem, a istovremeno je ponudio domet bez emisije od 320 kilometara.

Izvana, jedini način po kojem se razlikuje od C3 je nedostatak ispušne cijevi. Također, tu je priključak za punjenje na prednjem blatobranu i plave oznake "e" na vratima, u skladu s Citroenovom strategijom imenovanja za EV-ove. Ostatak panela karoserije se prenosi, uključujući otvore na prednjem braniku. Slično tome, jedina razlika u kabini je novi birač brzine koji zamjenjuje ručicu u C3.

E-C3 dostupan je u izvedbi Live and Feel, pri čemu potonja dobiva 10,2-inčni infotainment zaslon osjetljiv na dodir. Sigurnosna oprema ograničena je na dvostruke zračne jastuke.

Citroen e-C3 dolazi opremljen s prednjim električnim motorom koji proizvodi 57 KS (43 kW) i 143 Nm okretnog momenta. Prema proizvođaču automobila, model može ubrzati od 0-60 km/h za 6,8 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 107 km/h.

Baterija ima kapacitet od 29,2 kWh, što omogućuje 320 km dometa prema indijskom ARAI ciklusu. Kako je izvijestio Autocar India, punjenje se odvija preko 3,3 kW ugrađenog AC punjača, dok je EV također sposoban za brže DC brzo punjenje. Brže punjenje omogućuje 10-80% za samo 57 minuta, a isti proces kod kuće traje 10,5 sati.

image

Citroen e-C3

Citroen

Gore spomenute specifikacije nisu toliko impresivne kao kod drugih Stellantisovih EV-a slične veličine, uključujući Peugeot E-208 koji ima 156 KS (115 kW) i WLTP domet od 400 km zahvaljujući većoj bateriji od 51 kWh. Međutim, Citroen eC3 fokusiran je na pristupačnost, zbog čega je tvrtka koristila drugačije komponente. Također je u rangu s lokalnim rivalima poput Tata Tiagom EV koji je predstavljen prije samo nekoliko mjeseci.

image

Citroen e-C3

Citroen

Lokalno proizvedeni Citroen e-C3 bit će dostupan za naručivanje u Indiji od 22. siječnja, kada ćemo saznati njegove cijene. Prvi primjerci EV-a stići će u indijske prodajne salone u veljači. Citroen ga u bliskoj budućnosti planira izvoziti i na druga tržišta, iako sumnjamo da će takav model stići u Europu koja će uskoro dobiti novu generaciju C3 i vjerojatno vlastiti e-C3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:37