ŽENE, OPREZ!

Studentica upozorava nakon prometne nesreće: Ovaj ju je svakodnevni predmet stajao teške ozljede

Mali svakodnevni predmet, naime, može izazvati tragediju. To je poruka koju je javnosti priopćila mlada britanska studentica

Jeena Panesar

 TikTok Screenshot

Zahvaljujući sustavima koji štite putnike u vozilima, smanjene su ozbiljne posljedice nesreća. Današnji su automobili mnogo sigurniji nego što su bili prije deset godina. No, unatoč poboljšanjima sigurnosnih sustava, ponekad posljedice koje trpe putnici nakon nesreće ovise o sreći ili lošim odlukama.

Mali svakodnevni predmet, naime, može izazvati tragediju. To je poruka koju je javnosti priopćila mlada britanska studentica, koja je preživjela tešku prometnu nesreću. Ona sada poziva vozačice da ne nose kopče za kosu dok voze, a njezin je video obišao svijet.

image

Jeena Panesar

TikTok Screenshot

Jeena Panesar, mlada studentica Sveučilišta u Derbyju oporavlja se nakon prometne nesreće koju je doživjela 24. siječnja. Sada, nakon što se oporavila od ozljeda, prisjetila se traumatičnog iskustva koje je proživjela i ispričala da joj je kopča za kosu – tako čest predmet na ženskoj kosi - zamalo okončala život.

Liječnici Queen‘s Medical Centera u britanskom Nottinghamu potvrdili su da je zbog kopče za kosu koju je nosila u trenutku nesreće zadobila posjekotinu dugu 30 centimetara od lijeve obrve do zatiljka, koja joj je umalo usmrtila.

Sada, mjesecima nakon sudara, htjela je javno objaviti rizik vožnje s kopčom za kosu: "Želim savjetovati ljudima da skinu svoje kopče prije vožnje, jer sam zabrinuta da bi se to moglo dogoditi drugoj osobi. Imala sam puno sreće, ali ne želim da itko drugi riskira".

@elmotorcom ?Llevar este accesorio en el coche puede ser muy peligroso ??‍♀️ ¡Atento! #pelo #pinza #cars #carsoftiktok #accesoriosdemoda ♬ Clavaito - Chanel & Abraham Mateo

Jeena se ovako prisjetila nesreće: “Kada sam otišla s posla bilo je malo magle, ali odjednom je postala vrlo gusta i vidljivost je bila loša. Osjetila sam kako se guma ukopala u rupu, a policija mi je kasnije rekla da je to bio jarak. Pokušala sam zakočiti i skrenuti na vrijeme, no izgubila sam kontrolu nad autom i on je otklizao na drugu stranu ceste".

"Auto se prevrnuo, a policija je rekla da se vukao 50 metara po asfaltu", rekla je Jeena. Prvo se onesvijestila, ali dok je došla k sebi, uspjela je napustiti vozilo kroz razbijeni prozor. Vozač ju je spasio prije dolaska hitne pomoći koja ju je u teškom stanju prebacila u spomenutu bolnicu u Nottinghamu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 20:29