VIDEO

Stvoren za driftanje: pogledajte VW Golf sa BMW-ovim V8 motorom i stražnjim pogonom u akciji!

Za ovaj nevjerojatan projekt zaslužan je finski drifterski tim Maailmanlopun koji je ispod poklopca uspio ugurati motor iz BMW-a
Golf u driftu
 Youtube screenshot

Volkswagen Golf 7 koji drifta? Kako je to moguće? Iako sedma generacija popularnog kompakta po kojem je nazvana i cijela klasa, baš kao i sve ostale, ima prednji pogon, ekipa iz finskog drift tima Maailmanlopun odlučila je upravo spomenuti model pretvoriti u drifterski bolid. Kako su to napravili? Prije svega, ispod poklopca se više ne nalazi motor VAG grupacije, već je tu 4,0-litreni BMW-ov MBOB40 V8 motor! Naravno, promijenjen je i kompletan ovjes, a snaga se sada očekivano prenosi na - stražnje kotače!

A kada smo kod snage, atmosferski motor je ostao na serijskim brojkama što znači 285 KS uz 400 Nm okretnog momenta. Mnogi su na društvenim mrežama ostali zadivljeni činjenicom kako se spomenuti motor bez problema "smjestio" ispod poklopca Golfa. A kako sve to izgleda u akciji? Već samim gledanjem videa lako je zaključiti kako je automobil itekako zabavan za voziti, a možemo samo zamisliti kako je vozaču. Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:50