SUDAR TITANA

Super SUV mamuti u sprintericama: Koji je bolji, Mercedes AMG 63 4Matic, ili Alpina XB7?

Evo koji je bolji izbor ako ste spremni potrošiti par stotina tisuća eura na petmetarski SUV s performansama super auta
Mercedes i Alpina
 Youtube screenshot

Ako kupujete veliki SUV s beskrajnom količinom snage i luksuza, Mercedes-AMG GLS 63 4Matic + i Alpina XB7 dva su najbolja i najprestižnija izbora. Čuvene njemačke superlimuzine u posljednjem su desetljeću kod bogatih kupaca koji žele najbolje "Made in Germany" zasjenili golemi SUV-model, baš poput ovog dvojca, a koji je bolji provjerila je ekipa s YouTube kanala Throttle House.

U videu se bave svim važnim aspektima ovih super teškoh super SUV-ova, uključujući njihov vanjski i unutarnji dizajn, kao i dojmove iz vožnje. Mercedes AMG GLS 63 4MATIC + pokreće 4,0-litreni V8 s dva turbopunjača koji isporučuje 612 KS i 850 Nm najvećeg okretnog momenta, a tu je i starter-alternator EQ Boost koji dodaje dodatnih 22 KS i 250 Nm i pomaže u popunjavanju praznina kod razvijanja okretnog momenta V8 stroja.

Ubrzanje: ovom čudesnom SUV-u do 100 km/h iz stajanja treba samo 4,2 sekunde, a ako mu se da dovoljno prostora, nastavit će do 280 km/h s opcijskim paketom AMG driver. U Hrvatskoj ovaj model stoji 1,574.720 kuna do registracije bez doplata.

Za usporedbu, Alpinu XB7 koja u Njemačkoj stoji 130.420 eura bez posebnih doplata (što znači da bi s našim registracijama bio još skuplji od Mercedesa) pokreće 4,4-litreni V8 s dvostrukim turbopunjačem koji isporučuje 621 KS i 800 Nm najvećeg okretnog momenta, a sve šalje na sva četiri kotača putem 8-stupanjskog ZF automatskog mjenjača. Do 100 km/h sprinta kao i Mercedes za 4,2 sekunde i vozi do 290 km/h.

A koji je bolji izbor ako ste spremni potrošiti par stotina tisuća eura na petmetarski SUV sa sedam sjedala s performansama super automobila? Oba imaju u odnosu na drugog svojih prednosti i nedostataka, a za konačnu ocjenu koji je bolji, pogledajte video ispod...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:21