‘more istih‘

Sve ih je više: Znate li zašto vozači stavljaju spužve na krovove svojih parkiranih automobila?

Neki preferiraju tube za plivanje postavljene na antene, ili krovne nosače svojih vozila, ali to nema veze sa zamjenom partnera

Spužve na autima

 TikTok screenshot

U jednom od najdinamičnijih gradova središnje Floride (SAD), koji se širi brže od metropola poput Los Angelesa i New Yorka, pojavio se neobičan prizor: automobili ukrašeni spužvama na krovovima. No, što zapravo stoji iza ovog neobičnog trenda koji privlači poglede javnosti?

Grad The Villages, sa svojih 76.000 stanovnika, osnovan je 1972. godine i od tada neprestano raste. Unatoč tome što je osmišljen kao ekskluzivna zajednica za umirovljenike, gdje je minimalna dob za useljenje 55 godina, grad je postao značajno mjesto za život.

U ovom gradu, vozila i golf vozila gotovo jednako dijele ulice, a mnoga od njih krase spužve ili bazenski tube za plivanje na krovovima. Ovaj simbol izazvao je širenje zanimljivih glasina.

Sve je počelo kada je Tora, lokalna drag queen, podijelila video na TikToku prikazujući stanovnike kako kupuju spužve, a zatim ih postavljaju na svoja vozila i golf kolica. Video je brzo postao viralan, sakupivši preko šest milijuna pregleda i potaknuvši razvoj neobične teorije.

Prema ovoj teoriji, vozači koriste spužve kako bi signalizirali spremnost na razmjenu partnera, inspirirani kodom boja koji je LGBT+ zajednica koristila 1970-ih, kada su rupčići u džepovima hlača služili kao signal sentimentalnog statusa i sklonosti.

No, prava priča iza spužvama je puno jednostavnija. Na blogu The Villages, nazvanom Inside The Bubble, objašnjeno je da umirovljenici koriste ove znakove kako bi lakše pronašli svoja parkirana vozila ili golf vozila u moru sličnih. Neki preferiraju bazenske tube postavljene na antene, ili krovne nosače svojih vozila, naročito kada su sva vozila slične boje ili dizajna, što olakšava identifikaciju u gomili.

Ako ste se ikad našli na velikom parkiralištu uz plažu ili shopping centar i ostavili automobil, te se vratili nakon nekoliko sati i tek ste otprilike znali gdje ste ostavili automobil, našli ste se u problemu.

U Sjedinjenim Državama to je još izraženije, u "moru" sličnih bijelih, crnih ili sivih vozila na jednom mjestu.

Ovaj način označavanja vozila sličan je metodi korištenja posebnih etiketa ili vrpci na kovčezima, što putnicima pomaže da ih lakše uoče na zračnim lukama, željezničkim ili autobusnim stanicama, pružajući jednostavno, ali efikasno rješenje za svakodnevni problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 03:45