Diskretno osvježenje

‘Svemirac‘ u novom ruhu: Nissan pokazao unaprijeđeni gradski SUV Juke, najviše promjena ima u kabini

Najznačajnija promjena je novi 12,3-inčni infotainment zaslon smješten na vrhu redizajnirane armaturne ploče

Nissan Juke

 Guillem Hernandez/Nissan

Za 2024. godinu, Nissan je osvježio model Juke kako bi ga vratio u fokus u SUV B segmentu. Dok vanjski dizajn ostaje gotovo nepromijenjen, unutrašnjost je dobila veliku preobrazbu s većim infotainment zaslonom i poboljšanim upravljanjem funkcijama. Novosti uključuju novu top opremu N-Sport te uvođenje opcije žute boje toliko karakteristične za prethodnika prve generacije.

image

Nissan Juke

Guillem Hernandez/Nissan

Najznačajnija promjena je novi 12,3-inčni infotainment zaslon smješten na vrhu redizajnirane armaturne ploče koji je blago zakrenut prema vozaču. Veći zaslon dolazi kao standard kao i novi 12,3-inčnu digitalni zaslon instrumenata. Nadograđeni infotainment podržava bežični Android Auto/Apple CarPlay i dolazi s poboljšanim sustavom prepoznavanja glasa.

Nissan ističe da su materijali u unutrašnjosti sada glađi na dodir, a pretinac za rukavice je proširen. Novi modeli također uključuju redizajnirana sjedala s poboljšanim središnjim naslonom za ruku za veću udobnost.

image

Nissan Juke

Guillem Hernandez/Nissan

Dodatno, Juke sada dolazi s električnom ručnom kočnicom, podlogom za bežično punjenje i USB-A/USB-C priključcima za sve putnike, što ga stavlja u korak s tehnološkim standardima 2024.

Vanjska ažuriranja su ograničena na paletu boja i nove kotače promjera do 19 inča. Posebno se ističe ponovno uvođenje opcije žute boje, koja nije bila dostupna od prve generacije Jukea. Nissan napominje da su kupci često tražili žute Jukeove, a nova nijansa je nešto blaža u usporedbi s prethodnom.

image

Nissan Juke

Guillem Hernandez/Nissan

Novi Juke N-Sport dodaje crne detalje na krovu, nosačima krova, kotačima i rešetki, što stvara kontrast s novom žutom nijansom. Unutrašnjost ovih modela sadrži žute šavove, ukrase na armaturnoj ploči i umetke od reciklirane Alcantare, s Juke oznakama na sjedalima.

Druga generacija ovog malog crossovera, predstavljena 2019., slijedi trend s Juke Hybrid verzijom iz 2022.

image

Nissan Juke

Guillem Hernandez/Nissan

Aktualno osvježenje ne donosi promjene u pogonskim opcijama, koje uključuju 1,0-litreni trocilindrični benzinski motor, ili jači Juke Hybrid koji kombinira atmosferski 1,6-litreni četverocilindrični motor s električnim pogonom.

Proizvodnja Nissana Jukea 2024. već je započela u tvornici u Sunderlandu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a isporuke se očekuju u nadolazećim mjesecima. Detalji o cijenama bit će objavljeni bliže lansiranju na tržišta Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 05:19