pogledajte video

Tehničari McLarena srušili svjetski rekord ‘pit-stopa‘ u Formuli 1: Zamjenili gume za 1,80 sekundi

Svjetski rekord ranije je pripadao Red Bullu, koji je ‘pit-stop‘ odradio za 1,82 sekunde 2019. godine

McLaren boks

 Profimedia

Prošlog vikenda na VN Katara Formule 1 svašta se događalo. Između ostalog, ekstremna vrućina smetala je vozačima do te mjere da su neki povraćali, međutim pomalo nezapaženo je prošla činjenica da je McLaren uspio iznenaditi najbržim "pit-stopom" u boksu na svijetu.

U 27. krugu utrke Lando Norris je ušao u boks, a njegova ekipa mu je uspjela promijeniti gume za 1,80 sekundi. Ovo vrijeme nadmašuje prethodni svjetski rekord Red Bulla od 1,82 sekunde 2019. godine.

Podvig je još impresivniji ako se uzme u obzir da su novi kotači nakon 2022. veći i teži od onih iz 2019. godine. Uz uspjehe u zaustavljanju u boksu, McLaren u posljednje vrijeme bilježi uspjehe i na stazi.

image

McLaren F1, VN Katara

McLaren Racing

Nakon lošeg početka sezone u kojoj baš nije bilo bodova, momčad se ozbiljno oporavila, s uzastopnim dvostrukim postoljima u zadnje dvije utrke, ukupno sedam postolja i prvom F1 pobjedom novaka Oscara Piastrija.

S ovim zamahom, neki nagađaju da bi tim iz Wokinga mogao biti u borbi za naslov sljedeće sezone, a mi bismo se složili s time. Čak i ako ne mogu "upakirati" dovoljno snage da sruše nedodirljivi Red Bull, potencijalno bismo mogli gledati troboj za drugo mjesto u sezoni između McLarena, Ferrarija i Mercedesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:14