VIDEO

Tesla će uskoro sama voziti? Prvi korisnici oduševljeni beta verzijom "Full Driving" sustava!

Riječ je o nadogradnji softvera uz koju Tesla sama može čak i skretati kroz prometna raskrižja, a prve reakcije su odlične.
Tesla Model 3
 Tesla

Tesla već neko vrijeme kupcima nudi dobro poznati "Autopilot" koji, unatoč svom imenu, (zasad) ipak nije pravi potpuno autonomni sustav već je potrebna vozačeva pažnja i intervencija. Ipak, sada je Elon Musk zajedno sa svojim suradnicima razvio beta verziju naziva "Full Driving System", koji je ovaj put u skladu sa svojim imenom. Riječ je dakle o nadogradnji softvera uz koju automobil može samostalno odrađivati poslove koji su inače bili dio vozačeva zadatka.

Naime, iako nije službeno potvrđeno, prema video isječcima korisnika koji su imali prilike isprobati beta verziju sustava stvari su prilično jasne. Dok se dosad Tesla zadržavala među linijama, automatski kočila te držala razmak, sada bi tome trebale biti dodane funkcije zaustavljanja na semaforima ili znakovima stop, te kao najveća novost mogućnost skretanja u raskrižjima! A upravo to je oduševilo jednog od članova Tesla Owners Silicon Valley kluba koji je sve objavio na Twitteru. Pogledajte kako Tesla samostalno odrađuje skretanje na velikom raskrižju:

"Ovo je beta izvedba i radi odlično" - potvrdio je dodavši kako je Elon Musk "divljak" koji je uspio stvoriti "life hack" koji će uvelike olakšati vožnju.

Elon Musk je ipak bio nešto suzdržaniji pa je tako pored najave ovog sustava dodao kako će biti ekstremno pažljivi i spori, kako bi to i trebalo ići s ovakvim stvarima.

Još je jednom napomenuo kako vozač cijelo vrijeme mora paziti na situaciju u prometu te biti spreman preuzeti upravljanje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:31