pogledajte VIDEO

To je moguće samo na tom otoku: Prestigao policiju na motociklu s više od 200 km/h bez kazne

Isle of Man je za motociklizam ono što je Nürburgring za automobile. Svake godine otok prima tisuće vozača na dva kotača

Isle of Man

 YouTube Screenshot

Osim što je prekršaj klasificiran kao kažnjiv i do nekoliko tisuća eura, vožnja brzinom većom od 200 km/h je nepromišljena. Ali to je tako kod nas, ali ne i na Isle of Manu u Irskom moru, gdje je motociklist prestigao policiju na motociklu brzinom većom od 200 km/h.

Video koji vam prikazujemo u nastavku pripada TT Fluffersu, britanskom ljubitelju motocikla koji je posjetio slavni otok tijekom posljednjeg Tourist Trophyja i snimio se kako vozi svoju Yamahu R1, opremljenu četverocilindričnim motorom sa 16 ventila koja razvija oko 200 KS i može postići 300 km/h.

Isle of Man je za motociklizam ono što je Nürburgring za automobile. Svake godine otok prima tisuće vozača na dva kotača, ne samo da prisustvuju utrci Tourist Trophy, već i da uživaju u njegovim cestama bez ograničenja brzine, okruženim spektakularnim krajolicima.

I to je jedna od atrakcija otoka, da na njegovim cestama nema ograničenja brzine, osim u nekim urbanim dijelovima. U ostatku otoka možete pritisnuti gas što je više moguće. I to nam omogućuje da vidimo nadrealne scene poput one ovog britanskog navijača koji u jednom trenutku, na minuti 2:59 videa, svojim motociklom pretječe policijsku patrolu na ravnoj liniji brzinom većom od 200 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:58