baš kako treba!

Tuner stvorio Ferrari 458 Speciale ‘naših snova‘: Uspjeli su mu ugraditi ručni mjenjač!

Američka tvrtka kaže da je ‘posvećena old-school iskustvu vožnje koje više ne postoji u modernim automobilima‘

Modificata Ferrari 458 Speciale

 Modificata

Kao posljednji model s Ferrarijevim atmosferskim V8 motom, 458 Speciale je otprilike onoliko poželjan koliko automobil može biti. Brz je, sirov i stvara naodoljivu melodiju. Možda jedina zamjerka koja se može uputiti jest to što nikada nije bio u ponudi s ručnim mjenjačem. Sada je tvrtka pod imenom Modificata to ispravila.

Američka tvrtka kaže da je "posvećena old-school iskustvu vožnje koje više ne postoji u modernim automobilima" i da je upravo završila rad na svom sjajnom projektu: opremanje Ferrarija 458 Speciale ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa u obliku slova H.

Iako tvrtka nije detaljno opisala što je sve odrađeno s prijenosom, fotografije i videozapisi njegovog stvaranja pokazuju da izgleda kao nešto što je napravio sam Ferrari. Ručica mjenjača nalazi se u novoformiranom tunelu mjenjača, obrubljena crnom alcantarom i sastoji se od okrugle ručice mjenjača, a zatim i samog mehanizma.

Videozapis ručice mjenjača u uporabi pokazuje da je uparen sa setom prilagođenih papučica i izgleda da radi briljantno pri malim i velikim brzinama. Kombinacija 4,5-litrenog V8 s velikim brojem okretaja i ručnog mjenjača jednostavno je neodoljiva. Nije jasno planira li Modificata prodati svoj set za pretvorbu sa šest stupnjeva prijenosa za 458 Speciale ili će ovaj projekt ostati jednokratan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:27