Zimski kaos u sad

U borbi između leda i automobila, led još nije izgubio: Evo nekoliko nesreća uhvaćenih kamerom

Nažalost, čak i neka od vozila koja su najsposobnija za terensku vožnju bore se u takvim uvjetima i imaju problema

Screenshot prometne nesreće

 YouTube Screenshot

Zimsko vrijeme donosi niske temperature, a ceste se pritom zaleđuju - nije neka mudrost. Nažalost, čak i neka od vozila koja su najsposobnija za terensku vožnju bore se u takvim uvjetima i stoga ne čudi da i svakodnevni vozači imaju problema.

Evo nekoliko najsporijih nesreća koje su uhvaćene kamerom.

Na pacifičkom sjeverozapadu u SAD, jedan vozač Tesle otkrio je da ih nikakva količina upravljanja ne može spasiti od udarca u parkirani policijski SUV.

U kratkom filmu u nastavku vidimo kako je automobil potpuno nemoćan prije nego što prednji kotači dobiju dovoljno prianjanja da se auto spusti nizbrdo i udari u Ford Explorer.

Unatoč tome što ima taman dovoljno prianjanja da izbjegne nesreću, stražnji dio Tesle na kraju udara u SUV. Možda automatizirano, policijska svjetla se odmah pale.

Zatim imamo video iz Seattlea gdje možemo vidjeti Nissan Versu, Subaru Crosstrek i Toyotu Corollu kako se bore za prianjanje dok se spuštaju niz zaleđeno brdo. Sva trojica na kraju udaraju u zasebna parkirana vozila.

Treći video prikazuje Toyotu Highlander, SUV koji ima reputaciju pristojnog terenskog vozila, kako klizi niz brdo i za dlaku udara u Porsche 911. Ono u što udara je Toyota Rav4 koja prolazi pored Porschea.

Konačno, vozač u Lexusu GX 460, SUV-u koji je impresionirao svojim terenskim sposobnostima, uspijeva izgubiti na ledu. Nakon što izgubi trakciju dok se pokušava popeti na uzbrdicu, SUV skliže preko trake u nadolazeći promet i zatim udara u drugi SUV. Srećom, njegov pogon na 4 kotača spriječio ga je da odleti unatrag tako brzo, pa nije uzrokovana velika šteta.

Jasno je da, ako možete izbjeći vožnju u ovakvim uvjetima, to je vjerojatno mudar izbor. Ako već morate na cestu, možda biste se trebali držati podalje od brda, osim ako u pitanju nije život ili smrt. Čak i najbolje opremljena i terenski sposobna vozila ne mogu izaći na kraj s ledom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:22