FOTO, VIDEO

U Rusiji krenula proizvodnja "nove" rebrandirane Lade Nive!

Lada Niva
 AvtoVaz

U prosincu prošle godine General Motor je prodao 50 posto udjela u zajedničkom pothvatu GM-AvtoVAZ putem kojeg su spomenute dvije kompanije proizvodile SUV naziva Chevrolet Niva. Iako uz pojam Nive vežemo "originalnu" Ladu Nivu, takav model zapravo već dugo vrijeme nosi službeni naziv Lada 4x4.

image
Lada Niva
AvtoVaz

S druge strane, naziv Niva dosad je imao ime Chevrolet u nazivu zbog spomenutog partnerstva, no kako je sada GM izašao, a kupac udjela bio je ni više ni manje nego AvtoVaz grupa, sve je bilo spremno za rebrandiranje i povratak Lade Nive! A iz kompanije su objavili kako je ovaj tjedan i službeno započela proizvodnja novog modela.

image
Lada Niva
AvtoVaz

U odnosu na Chevrolet, ovaj model ima redizajnirani odbojnik i naravno nove oznake. Treba spomenuti kako je od 2000. kada je počela proizvodnja ovog modela sa GM-om proizvedeno više od 700.000 primjeraka što dokazuje kako je potražnja velika.

„Lada Niva besprijekorno nadopunjuje Ladin portfelj modela, postajući drugi SUV s pogonom na sve kotače u obitelji“, rekao je Olivier Morne, izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing Lade. "Namjeravamo dalje razvijati prodaju, koja je danas organizirana u najvećoj distributerskoj mreži u Rusiji, koja danas ima više od 300 prodajnih i servisnih centara", dodao je.

image
Lada Niva
AvtoVaz

Ima li fanova ovog robusnog ruskog SUV modela?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:05