Mali majstor

‘Uči se od malih nogu‘: Pogledajte kako trogodišnji klinac vozi ogromnu Hondu Gold Wing

On je još uvijek nevjerojatno mlad, ali ako se jednog dana pojavi na trkaćoj stazi, ne bismo trebali biti iznenađeni

Zayn Sofuoğlu vozi Hondu Gold Wing

 YouTube Screenshot

Ako ste neko vrijeme proveli gledajući ili sudjelujući u bilo kakvim motociklističkim utrkama, znate da pričamo o "nasljednom" sportu. Razmislite o Haydenima, Dunlopima, ili Marquezima. Iz tih razloga uopće ne čudi što peterostruki svjetski prvak u moto klasi supersport Kenan Sofuoğlu uči svog trogodišnjeg sina Zayna voziti motocikl.

Kao što znaju i oni koji su se bavili utrkama, jedna zajednička nit u pričama većine najboljih svjetskih prvaka je da su svi počeli rano. Posebna disciplina motosporta nije odlučujući čimbenik, ali izgradnja rane mišićne memorije i navikavanje na koncepte kao što su ravnoteža, rukovanje kontrolama i osjećaj ugodnosti s motociklom dok ga vozite apsolutno su ključni. Video možete pogledati OVDJE.

No, obitelj Sofuoğlu do sada je daleko iznad toga. S vremenom se mladi Zayn postupno uhvatio u koštac sa svim vrstama strojeva - uz pomoć svoje obitelji, naravno.

Nedavno je probao voziti Hondu Gold Wing 1800. Kao što vidite, njegov ponosni tata je tu cijelo vrijeme, on ga na početku videa gura kao s bicikla, a isto tko ga dočekuje kako bi Zayn sigurno skočio sa "sedla".

I djetetova majka i otac vode njegov Instagram račun, te podržavaju Zaynovo zanimanje za motore. Dokle će to dovesti, ostaje nepoznanice. On je još uvijek nevjerojatno mlad, ali ako se jednog dana pojavi na trkaćoj stazi, ne bismo trebali biti iznenađeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:58