VELIKA PRIJETNJA

Uznemirujući video: Tesla u testu samostalnog načina ne prepoznaje lutku veličine djeteta

Dawn Project je rekao da vozilo nije uspjelo detektirati prisutnost lutke koja je stajala na cesti i udarilo ju je više puta

Testiranje Teslinog Autopilota, Willow Springs International

 YouTube Screenshot

Na društvenim mrežama pojavio se video koji tvrdi da prikazuje Teslu u potpuno samostalnom načinu vožnje kako prelazi preko lutke veličine djeteta tijekom testiranja za sigurnosnu kampanju.

image

Testiranje Teslinog Autopilota, Willow Springs International

YouTube Screenshot

Dawn Project je rekao da vozilo nije uspjelo detektirati prisutnost lutke koja je stajala na cesti i udarilo ju je više puta pri prosječnoj brzini od 40 km/h. Eksperiment je proveden u ‘kontroliranim uvjetima‘ na testnoj stazi u Kaliforniji. Tesla još uvijek nije dala nikakve komentare na video.

Američka Nacionalna uprava za sigurnost u prometu (NHTSA) potvrdila je da "trenutačno vodi otvorenu i aktivnu istragu Teslinog aktivnog sustava pomoći vozaču Autopilot".

Glasnogovornik je rekao da pod time misle na softver Autopilota i da agencija "razmatra sve relevantne podatke i informacije koje mogu pomoći u istrazi".

image

‘Ne budite lutka za test sudara‘, poručuje Dawn Project

The Dawn Project

Projekt Dawn objavio je video kao dio pokretanja reklamne kampanje za javnu sigurnost u cijeloj zemlji naglašavajući opasnosti Teslinog potpunog softvera za autonomnu vožnju.

"Duboko uznemirujući rezultati našeg testa sigurnosti Teslinog potpuno samostalnog upravljanja trebali bi biti poziv na akciju", rekao je Dan O‘Dowd, osnivač The Dawn Projecta.

image

Tesla Model 3

Tesla

"‘Elon Musk kaže da je Teslin Full Self-Driving softver ‘nevjerojatan‘. Nije. To je smrtonosna prijetnja svim Amerikancima.

Preko 100.000 vozača Tesle već koristi potpuno samostalni način rada automobila na javnim cestama, izlažući djecu velikom riziku u zajednicama diljem zemlje". Sigurnosni test obavljen je na Willow Springs International Raceway i testnoj stazi u Rosamondu u Kaliforniji 21. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:12