POGLEDAJTE VIDEO

Veliki planovi: Volvo započeo testiranja bežičnog EV punjenja s taksi kompanijom iz Švedske

Test je dio inicijative Göteborg Green City Zone u kojoj je Volvo najavio svoje sudjelovanje prošle godine

Testiranje bežičnog punjenja, XC40 Recharge

 Volvo

Taksiji kompanije Cabonline iz Švedske bit će dio pilot projekta testiranja bežičnog punjenja za Volvo električna vozila. Proces funkcionira na istom principu kao indukcijsko punjenje bežičnih telefona, a vozači koji će ga koristiti moći će jednostavno parkirati svoje vozilo kako bi započeli punjenje bez da moraju izaći iz njega.

image

Testiranje bežičnog punjenja, XC40 Recharge

Volvo

Cabonline će dobiti Volvo XC40 Recharge s posebnim prijamnikom koji se bežično povezuje s podlogama za punjenje koje proizvodi Momentum Dynamics. "Göteborg Green City Zone nam omogućuje da isprobamo uzbudljive nove tehnologije u stvarnom okruženju i procijenimo ih tijekom vremena za potencijalno buduće šire uvođenje", rekao je Mats Moberg, voditelj istraživanja i razvoja u Volvu.

image

Testiranje bežičnog punjenja, XC40 Recharge

Volvo

"Testiranje novih tehnologija punjenja zajedno s odabranim partnerima dobar je način za procjenu alternativnih opcija punjenja za naše buduće automobile". Podloga može puniti vozilo do 40 kW, što je gotovo jednako brzo kao priključci za brzo punjenje istosmjernom strujom koji rade na 50 kW. Također je znatno brža od običnog AC punjača od 11 kW.

image

Testiranje bežičnog punjenja, XC40 Recharge

Volvo

Vozači će dobiti pomoć pri postavljanju svojih vozila na podloge pomoću kamere od 360 stupnjeva ugrađene u XC40 Recharge. Cabonline će vozila voziti više od 100.000 km godišnje, što ga čini važnim testnim poligonom za Volvo EV tehnologiju općenito.

Test je dio inicijative Göteborg Green City Zone u kojoj je Volvo najavio svoje sudjelovanje prošle godine. Inicijativa ima za cilj transformirati gradski prijevoz na 100 posto bez emisija do 2030. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:47