atrakcija u klasi

Veliki povratak omiljene Lancije: Ovo je novi Ypsilon koji prvo dolazi u električnoj verziji

Domet se procijenjen na 410 km s jednim punjenjem, što sugerira bateriju od 54 kWh

Lancia Ypsilon

 Lancia

Uzbudljiva najava stigla je iz Lancije prilikom otkrivanja njihovog novog aduta - Lancia Ypsilon dolazi u potpuno električnoj verziji. Uz to, najavljuju potom i mild-hibridne varijante, označavajući početak "renesanse" ove legendarne i zanemarene marke automobila. Ovaj povijesni trenutak obilježen je predstavljanjem modela Lancia Ypsilon EV koji je konačno pokazan uoči službene premijere u Milanu, zakazane za 14. veljače.

image

Lancia Ypsilon

Lancia

Ovaj gradski model prvo stiže u ekskluzivnoj EV verziji nazvanoj Limited Edition Cassina i planira se proizvodnja samo 1906 jedinica ovog posebnog izdanja, kao počast godini osnivanja marke.

Iako smo već bili upoznati s izgledom Ypsilona putem curenja fotografia, ovo je prvi put da ga vidimo u "punom sjaju" i sve detalje izgleda. Novi Ypsilon nosi svježi stilskog identitet marke, istaknut kroz osvijetljenu verziju prepoznatljive rešetke i okrugla stražnja svjetla inspirirana kultnom Lancia Stratosom.

image

Lancia Ypsilon

Lancia

Ove karakteristične značajke, prvotno predstavljene u Pu+Ra HPE konceptu, bit će prisutne u svim budućim Lancijinim modelima, uključujući Gamma crossover i Delta hatchback.

Vanjski detalji uključuju poligonalna prednja svjetla i sjajne crne naglaske, dodajući mu sportski izgled. Unutar kabine, naglasak je na visokokvalitetnim materijalima i jedinstvenim dizajnom, stvarajući osjećaj luksuza inspiriranog talijanskim dizajnom interijera. Suradnja s Cassinom, talijanskim brendom namještaja, rezultirala je baršunastim presvlakama sjedala i elegantnom središnjom konzolom.

image

Lancia Ypsilon

Lancia

Lancia također predstavlja svoj infotainment sustav SALA (Sound Air Light Augmentation) s digitalnim kokpitom i naprednim značajkama. Tehničke specifikacije novog Ypsilona još nisu potpuno otkrivene, ali je WLTP domet procijenjen na 410 km s jednim punjenjem, što sugerira bateriju od 54 kWh preuzetu od drugih modela iz Stellantisa poput Peugeot e-208 i Opel e-Corse.

image

Lancia Ypsilon

Lancia

Nakon električne verzije, slijedi i hibridna varijanta, koja će vjerojatno dobiti "kućni" 1,2-litreni benzinac s mild-hibridnom tehnologijom i turbopunjačem. Nakon službene premijere, Lancia Ypsilon Limited Edition Cassina bit će izložena u talijanskim salonima, otvarajući put za narudžbe diljem Europe, dok se prodajna mreža marke širi. Svi zainteresirani pozvani su da se pridruže kampanji "1 od 1906" putem službene web stranice Lancij

image

Lancia Ypsilon

Lancia
e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:39