VIDEO

Veliki test ljetnih guma: Pogledajte koje su gume najbolje od trinaest najpopularnijih marki

Test mjeri performanse guma u četiri ključna područja: prianjanje u suhim i mokrim uvjetima, otpor kotrljanja, buka i udobnost

Test ljetnih guma (YouTube kanal Tyre Reviews)

 YouTube Screenshot

Ovaj put, veliki test kanala Tyre Reviews ljetnih guma usmjeren je na pronalaženje najboljih među 13 najpopularnijih marki. Test mjeri performanse guma u četiri ključna područja: prianjanje u suhim i mokrim uvjetima, otpor kotrljanja, buka i udobnost. Nepotrebno je reći da serija testova ima za cilj identificirati gumu koja nudi najbolje ukupne performanse.

Test je proveo Tyre Reviews na YouTubeu, a testiranih 13 guma bile su Bridgestone Turanza T005, Continental PremiumContact 7, Double Coin DC99, Falken Ziex ZE310 Ecorun, Goodyear EfficientGrip Perf. 2, GT Radial FE2, Hankook Ventus Prime 4, Kumho Ecsta HS52, Michelin Primacy 4+, Nankang Econex NA1, Pirelli Cinturato P7 (P7C2), Toyo Tires Proxes Comfort i Vredestein Ultrac.

Test je bio podijeljen u nekoliko dijelova, počevši od prianjanja u mokrim uvjetima. Sljedeći segment, "Dry Performance", mjerio je prianjanje guma u suhim uvjetima. u segmentu "otpor kotrljanja/potrošnja goriva" izmjereno je koliko su goriva potrošile gume tijekom vožnje.

Dio za buku i udobnost mjerio je buku i vibracije koje proizvode gume. Konačno, poglavlje o trošenju mjerilo je istrošenost guma nakon vožnje na određenoj udaljenosti.

Nakon niza testova, Continental Premium Contact 7 izašao je kao uvjerljivi pobjednik. Gume imaju najbolje upravljanje na mokrom i najiznimnije performanse kočenja na mokrom. Također imaju najmanji otpor kotrljanja, što ih čini odličnim izborom za električna i plug-in hibridna vozila.

Pirelli Cinturato P7 C2 također su preporučene zbog svojih dobro uravnoteženih performansi i ugodnog iskustva vožnje. Ostale gume koje su se dobro pokazale uključuju Bridgestone Turenza T005 i Goodyear EfficientGrip Performance 2.

Pogledajte video...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:47