CIJENA PAPRENA

Foto, video: BMW M5 u režiji G-Powera sa 900 KS juri do krajnih 366 km/h!

Cijena dorade iznosi 115 tisuća eura, a u nju naravno nije uključen automobil...
BMW M5 tuning
 G-Power

Njemačka tuning kuća G-Power mjesecima je pripremala svoju verziju BMW-a M5, a sada je jasno i zašto je projekt trajao tako dugo. Naime, stručnjaci za bavarsku marku predstavili su paprenu limuzina koja bi, prema njihovim riječima, trebala dobiti titulu najbrže limuzine na svijetu.

image
BMW M5 tuning
G-Power

Krenimo redom - model kodnog imena G5M Hurricane RR ispod poklopca skriva dobro poznati 4,4-litreni V8 motor koji se ugrađuje u "obični" M5, a kojeg tuneri obožavaju zbog velikog potencijala. Kada tome pridodamo i i dodatne dorade uz optimizaciju motora, jasno je kako će krajnje brojke biti impresivne.

image
BMW M5 tuning
G-Power

U ovom slučaju one su sljedeće: čak 900 KS uz 1050 Nm okretnog momenta. To je postignuto između ostalog i novim turbopunjačima, a G-Power je napravio i dorade na samom pogonu, a tu su i novi usis zraka kao i kompletan ispušni sustav. Ohrabrujuće zvuči i njihova tvrdnja da motor unatoč ovim doradama i brojkama nije izgubio na dugotrajnosti.

image
BMW M5 tuning
G-Power

Brojke? Sprint do stotke traje 2,5 sekunde, dok je maksimalna brzina čak 366 km/h! U G-Poweru ističu kako je G5M Hurricane tako najbrža limuzina na svijetu!

Vizualne dorade su odmjerene, pa se tako nude novi 21-inčni naplaci upareni sa Michelin gumama. Tu su i novi odbojnici kao i karbonski poklopac motora. Za potpuni dojam tu su gevinde uz koje automobil postaje 30 mm niži, što pridonosi boljem držanju ali i vizualnom dojmu. I za kraj - spomenimo cijenu koja je paprena. Naime, cijena ove dorade je 115 tisuća eura. Naravno, prije toga morate kupiti BMW M5, budući da spomenutu cifru kupac plaća kako bi dobio vizualne dodatne i povećanje snage...

image
BMW M5 tuning
G-Power
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:44