ELEKTROMOD

Video: Charge predstavio električni futuristički Ford Mustang iz 1967. u izvornom obliku

Charge je predstavio svoj EV Mustang prije više od tri godine, ali sada je kompanija predstavila i model za proizvodnju

Charge električni Mustang

 Charge Cars

Charge je predstavio svoj električni Mustang prije više od tri godine, ali opet je na naslovnicama jer je kompanija upravo predstavila model za proizvodnju. Oglašen je kao "potpuno nova ručno izrađena ikona", s futurističkim izgledom originalnog Forda Mustanga Fastbacka iz 1967. godine.

image

Charge električni Mustang

Charge Cars

Koristi službeno licencirani ugovor za "očuvanje klasičnog dizajna i stila", ali postoji nekoliko modernih ažuriranja, uključujući potpuno zatvorenu rešetku koja je okružena LED prednjim svjetlima. Model također ima drugačije kvake na vratima, jedinstvene naplatke i Charge ambleme po karoseriji i interijeru.

image

Charge električni Mustang

Charge Cars

Veće promjene su prepoznatljive iznutra, gdje nema mnogo sličnosti s klasičnim "muscle" automobilom. Umjesto toga, vozači će pronaći digitalnu ploču instrumenata i portretno-orijentirani infotainment sustav.

Tu je i minimalistički upravljač, mjenjač s gumbom i profilirana sportska sjedala. Iako još nedostaju neki detalji, glavni direktor Mark Roberts rekao je da će tvrtka poticati kupce da sami personaliziraju svoje automobile kako bi "iskazali svoju kreativnost i osobnost".

image

Charge električni Mustang

Charge Cars

Charge nije objavio mnogo detalja, ali poznato je da automobil koristi bateriju od 64 kWh koja napaja sustav pogona na sva četiri kotača s dva motora i razvija kombiniranu snagu od 544 KS (400 kW) i ogromnih 1500 Nm okretnog momenta. To elektromodu omogućuje hvatanje stotke za 3,9 sekundi i domet od 322 kilometra s jednim punjenjem.

image

Charge električni Mustang

Charge Cars

Brojne komponente pogonskog sklopa potječu od Arrivala, ali vrijedi napomenuti da model ima samo 50 kW DC brzo punjenje. To je prilično malo, ali na sreću, domet se drastično povećao u odnosu na izvornu procjenu od 200 kilometara.

image

Charge električni Mustang

Charge Cars

Poznato je i da će proizvodnja biti ograničena na 499 jedinica, a cijena počinje od 350.000 funti (3,15 milijuna kuna). Što se tiče službene premijere, datum ostaje nepoznat, a s obzirom na to, ističemo da je automobil izvorno trebao stići 2019. godine po cijeni od 262.040 dolara (1,8 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:09