ODABRALI VRBOVSKO

Video: Croatia Rally 2021. se zahuktava, WRC bolidi već su počeli juriti našim cestama!

Hyundaijevi Breen, Neuville i Tanak nedaleko Vrbovskog u Gorskom kotaru pripremaju ovjes i testiraju gume
Hyundai Motorsport, ilustracija
 Hyundai Motorsport GmbH/Austra

Nepunih mjeseca dana prije službenog starta utrke Svjetskog reli prvenstva, WRC bolidi već su počeli juriti Hrvatskom. Tvornička momčad Hyundaija, aktualni prvaci u poretku konstruktora, izabrali su okolicu Vrbovskog kako bi se upoznali s hrvatskim asfaltom, a nakon Uskrsa nastavit će s testiranjima na nekoj od lokacija bliže Zagrebu.

image
Hyundai Motorsport, ilustracija
Hyundai Motorsport GmbH/Austra

Prve kilometre u Hrvatskoj s WRC Hyundaijem i20 odradio je Thierry Neuville, a nakon njega prigodu će dobiti Ott Tanaka i Craig Breen, trojac koji je korejska momčad prijavila za lov na bodove na Croatia Rallyju.

Podsjetimo, prije dolaska u Hrvatsku Neuville i Breen nastupili su u Italiji, ali umjesto u WRC automobilima, Hyundaijev dvojac sjeo je u nešto slabije modele i20 R5. Na prvoj utrci za talijansko nacionalno prvenstvo na kojem se okupilo preko 30 automobila R5 kategorije, Neuville je dominirao i s lakoćom uzeo pobjedu, dok je Breen imao nesreću i završio utrku na petom ispitu. Belgijac je srećom prošao bez ozljeda i njegov nastup u Hrvatskoj nije upitan.

- Jako sam sretan što ću nastupiti na Croatia Rallyju, napisao je Breen na svojoj Facebook stranici. – Svi koji me poznaju, znaju koliko uživam u vožnji WRC automobila na asfaltu i tome se jako radujem. Prošle su gotovo tri godine od mog posljednjeg nastupa na utrci s puno asfalta u WRC-u i dolazim s puno očekivanja.

image
Hyundai Motorsport, ilustracija
Hyundai Motorsport GmbH/Austra

Njegov momčadski kolega Neuville, jedini vozač koji je ove sezone obje utrke završio na podiju, priznao je da još nije upoznat s onim što ih čeka na hrvatskom izdanju WRC utrke. - Ne znam previše o ispitima koji nas čekaju i nemam pojma kako će izgledati. Trebat će nam malo vremena za pripremu i zato imamo testiranja. Kao i kod svih novih asfaltnih relija koji se pojave u kalendaru, očekujem da će biti vrlo nezgodno pri čemu i vrijeme može otežati odabir guma. U svakom slučaju siguran sam da će to biti izazov.

Reli Croatia sve je bliže a sudeći prema snimkama s treninga koje smo napravili u Gorskom Kotaru, bit će vrlo atraktivno i napeto, a nakon Uskrsa stižu Toyota i M- Sport...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:47