KAO U TOP GEARU

Video: Da, Škoda Kodiaq može poslužiti kao platforma za slijetanje helikoptera!

Top Gear je sve to učinio na ipak malo spektakularniji način, jer je helikopter sletio na Yetija dok je Clarkson upravljao njime
Slijetanje helikoptera na Škodu Kodiaq
 Škoda

Tijekom 'zlatnih dana' Top Geara, u prvoj epizodi 16. sezone, Jeremy Clarkson je vozio Škodu Yeti. Posada je na prvi češki SUV ugradila krovne nosače od 100 kilograma, a zatim sletjela s helikopterom težine 600 kilograma na njega.

Sada je Škoda izvela sličnu 'vratolomiju', ali s nedavno osvježenim Kodiaqom, a zanimljiva činjenica je da su oba češka SUV-a bili standardni, iako Volkswagen Grupa ističe kako je 'stražnji ovjes morao biti ojačan kako bi se osiguralo da su osovine optički uravnotežene'.

Ipak, moramo priznati da je Top Gear sve to učinio na ipak malo spektakularniji način, jer je helikopter sletio na Yetija dok je Clarkson njime upravljao. S druge strane, Kodiaq je stajao na mjestu, s krovnom čeličnom konstrukcijom dizajniranom za ravnomjernu raspodjelu težine.

image
Slijetanje helikoptera na Škodu Kodiaq
Škoda

Što se tiče helikoptera, riječ je o Robinsonu R22, čije cijena iznosi oko 325.000 američkih dolara (2 milijuna kuna). Težak je 622 kilograma, a Škodin neobičan dodatak predstavljen je na Robinson Helicopter Sessionu, sastanku vlasnika i pilota održanom u Mladoj Boleslavi ove godine.

image
Slijetanje helikoptera na Škodu Kodiaq
Škoda

Kao što smo naveli, Kodiaq je ove godine dobio redizajn, koji uključuje nova matrix LED prednja svjetla i 2,0-litrenu benzinsku sportsku RS izvedbu. Ona je prije redizajna koristila dizelsku izvedbu s twin-turbom. Troredni SUV dostupan je i u elegantnoj GT specifikaciji s coupe krovnom linijom, iako je ta izvedba dostupna samo u Kini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:55