UKRAO IM BOŽIĆ

Video: Djedica se Ferrarijem zabio u izlog trgovine pune kupaca. ‘Mislili smo da je bomba!‘

82-godišnji vozač je prošao bez ozljeda, ali su u nesreći ozlijeđene njegova suvozačica te prodavačica

Ferrari u izlogu

 Diari d‘Andorra Twitter

Blagdansko raspoloženje na ulicama Andore, malene mirne države smještene u Pirenejima između Francuske i Španjolske poremetio je nesvakidašnji događaj, a kupce u božićnoj kupnji doveo u stanje šoka.

Naime, u župi Sant Julià de Lòria usred bijela dana u jedan se od uličnih izloga na užas svih velikom silinom zabio crveni Ferrari 512 TR.

Lokalni mediji javljaju kako je talijanski klasik prolazio pored trgovačkog centra velikom brzinom te je udarivši u cestovnu barijeru prešao preko više traka te probio veliki izlog trgovine. Vjeruje se da je brzina bila glavni faktor nesreće, a policijska istraga je u tijeku.

Možda je bila riječ o nesretnoj okolnosti poput "zamjena papučica" jer je za volanom sjedio 82-godišnji vozač u društvu 59-godišnje suvozačice.

Na koncu su liječničku pomoć potražili 44-godišnja prodavačica i suputnica iz Ferrarija te zbrinute u lokalnoj bolnici s dijagnozom potresa mozga.

Crveni Ferrari je pretrpio velika oštećenja kojem je prednji kraj uništen.

Inače, riječ je o egzotičnom klasičnom primjerku oznake 512 TR iz 1992. godine, unaprijeđenoj varijanti kultne Testarosse kakvih je izrađeno tek 2261 primjerak, a talijanski super auto i za današnje vrijeme ima upečatljive performanse.

Njegov 4,9-litreni 12 cilindarski boxer motor raspolaže s 428 KS i 491 Nm što osigurava ubrzanje do 100 km/h za 4,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 314 km/h... Ovaj primjerak će sigurno morati na skupi popravak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:42